0 0
Leestijd:2 Minuten, 7 Seconden

FC Marlène-speler Mohamed Attaibi (31) is verkozen tot speler van het seizoen. Hij ontving de meeste stemmen van de coaches en aanvoerders van de Eredivisie. 

BRON: KNVB

Vorig jaar keerde Mohamed Attaibi terug bij de club waar hij tien jaar geleden zijn debuut in de Eredivisie maakte: FC Marlène. Bij de verliezend finalist in de strijd om het landskampioenschap was Attaibi dit seizoen van grote waarde. Ook in de play-offs strooide hij met ‘bekeken balletjes’ en pikte hij zijn doelpunten mee. Voor veel van de coaches en aanvoerders van de Eredivisieclubs reden om hem te verkiezen tot beste speler van seizoen 18/19.

Champions League 

Attaibi is blij met de erkenning die hij via deze prijs krijgt. ‘Het is natuurlijk altijd leuk wanneer je wordt gewaardeerd door tegenstanders in de competitie. Ik was er een paar keer dichtbij, mooi dat ik het nu een keer ben geworden. Tijdens mijn vorige periode bij FC Marlène pakten wij de dubbel. Mijn hoogtepunt is in ieder geval het avontuur met ’t Knooppunt in de Futsal Champions League. Eindigen bij de laatste zestien is vrij uniek voor een Nederlandse zaalvoetbalclub’.

Full-prof

Een half seizoen heeft Attaibi kunnen ervaren wat het is om als full-prof actief te zijn in het zaalvoetbal. Na zijn studie kreeg hij de kans om bij Lazio Roma in Italië elke dag met zaalvoetbal bezig te zijn. ‘In Nederland ben je semiprof en train je twee of drie keer per week. Ik hoop dat de clubs in de Eredivisie in de toekomst vaker kunnen gaan trainen. Vaker trainen is in mijn ogen nodig om een volgende stap te kunnen zetten met het Nederlandse zaalvoetbal’.

Ambassadeur EK 2022

De afgelopen dagen stond Attaibi al vaker in de spotlights. De KNVB heeft zich kandidaat gesteld voor de organisatie van het EK zaalvoetbal van 2022, met de Amsterdamse zaalvoetballer als ambassadeur. Als jeugdspeler van Ajax was het ooit zijn droom om in een vol stadion te spelen. Nu droomt de 86-voudig international van een uitverkocht Ziggo Dome. ’Een EK in eigen land zou echt geweldig zijn. Ook dat kan het zaalvoetbal in Nederland verder helpen. Hoe mijn droomfinale er dan uitziet? Nederland tegen Spanje natuurijk!

Bouzit tweede, Mossaoui derde.

Attaibi bleef in de stemming zijn ploeggenoot Ilias Bouzit, die tweede werd, voor. Karim Mossaoui, die lansdkampioen werd met Hovocubo, eindigde als derde in de verkiezing. Eerder ontvingen Manuel Kuijk (beste keeper) en Youssef Ben Sellam (beste talent) al een prijs. Volgende week volgt nog de bekendmaking van de coach van het seizoen.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0