Stuivertje-wisselen in de Nederlandse zaalvoetbalcompetities

0 0
Leestijd:1 Minuten, 15 Seconden

Van hegemonie is er in de Nederlandse zaalvoetbal-/futsalcompetities momenteel (gelukkig) geen sprake. Al scheelt dit bij de vrouwen niet veel, aangezien OS Lusitanos/LEBO Vastgoed dit seizoen de “triple” (supercup, landelijke beker en landstitel) heeft gepakt. In het jaar daarvoor pakten OS Lusitanos VR (supercup) en FC Marlène VR (landelijke beker en landstitel) namelijk de prijzen.


Bij de mannen is regerend kampioen FC Eindhoven Futsal dit seizoen in de halve finale uitgeschakeld door Tigers Roermond, waardoor Tigers Roermond met Hovocubo (dat in seizoen 2021/2022 nog de landstitel pakte) strijden om het landskampioenschap, waardoor dit seizoen dus ook hier weer een ander team met de hoofdprijs er vandoor gaat.


De landelijke beker bij de mannen werd dit seizoen (verrassend) door VNS United gewonnen (met Eerste Divisionist TZR Fermonia Boys als verrassende tegenstander), in het jaar daarvoor FC Eindhoven Futsal. De SuperCup was in het begin van dit seizoen een prooi voor FC Eindhoven Futsal, in het jaar daarvoor Hovocubo.


Ook in de verschillende bekercompetities (zie overzicht) is het stuivertje-wisselen. In district West 2 wordt dit seizoen bijvoorbeeld de finale zeer verrassend gespeeld (speeldatum nog niet bekend) tussen Rohda ’76 (kampioen van Hoofdklasse C) en The Talent Academy (nr. 3 van 1e Klasse). Vooraf door weinige voorspeld.


Al met al –in mijn beleving– een leuk gegeven, want hierdoor kan “elk” team zomaar eens in één van de voor hun te behalen finales staan en zomaar eens een (hoofd)prijs kunnen pakken.


Meer info: Beker / NK / NK Vrouwen / SuperCup

Happy
Happy
2
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P