0 0
Leestijd:1 Minuten, 53 Seconden

Zowel op sportief vlak als ook op organisatorisch vlak was het een spannende avond voor Hovocubo. Sportief om de mutaties die hebben plaats gevonden te meten met het hoogst niveau. Hiervoor was FC Eindhoven die zelf veelvuldig aan het Europees toernooi heeft deelgenomen een hele goede graadmeter. Daarnaast heeft de KNVB met de ogen van de UEFA in Sporthal De Opgang meegekeken om de organisatie op een goed niveau te brengen. Over dit laatste kunnen we kort en krachtig zijn: met een paar kleine aandachtspuntjes is de club geslaagd.

BRON: Hovocubo

FOTO: Ferry Hoks

Met betrekking tot het sportieve deel is met het winnen van de supercup de missie ook geslaagd. Hovocubo begon wat voorzichtig en nerveus en dit leidde tot een ongelukkige goal van de Braziliaan Raphinha waardoor Hovo op een o-1 achterstand kwam. Zoals gebruikelijk raakt Hovocubo niet in paniek en houdt vast aan het eigen concept waarna er meer grip op de wedstrijd kwam. Wanneer de van een blessure teruggekomen Amir Molkârâi de bal bij een corner voor het doel krijgt is het Appie Attahiri die zijn voet daar tegenaan krijgt en de gelijkmaker aantekent. Jordany Martinus kreeg nog de kans om nog voor rust de Brabanders op voorsprong te brengen, maar zijn 10-mtr trap ging ruim boven het doel van Dave Stet.

In de tweede helft schiet Mo Darri na een mooie pass van Mats Velseboer richting doel, maar de rebound via Oualid Saadouni werd door Amir Molkârâi goed benut en zo kwam Hovocubo voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong. Dat de ploeg uit Eindhoven echt goed kan voetballen werd bewezen in hun gelijkmaker waarbij een goed uitgespeelde aanval door opnieuw Raphinha werd omgezet in een doelpunt. Maar een fantastische interactie tussen opnieuw Molkârâi en Attahiri werd door deze laatste speler dusdanig afgerond dat doelman Manuel Kuijck kansloos was. In de laatste drie minuten zette Jan Vogels Bilal Achenteh als vijfde veldspeler in het kader van powerplay. Maar het was uiteindelijk Amir Molkârâi die vanuit eigen helft in de zoemer de bal in het doel deed belanden. Zijn rentree bekroont de Pitbull met twee goals, twee assists en een fantastische wedstrijd. The Pitbull is back! en Hovocubo slaagt volledig in deze generale repetitie.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0