0 0
Leestijd:1 Minuten, 30 Seconden

Gisteravond werd in de SNIJ Noord hal te Drachten de strijd om de Supercup gespeeld tussen de zaalvrouwen van Drachtster Boys en KTP Nieuw Roden. Beide teams kennen elkaar door en door en het was dan ook de vraag of het vernieuwde team van Drachtster Boys dit seizoen wederom mee kan draaien om de prijzen.

Tibbesma Fotografie

Drachtster Boys kwam in de 1ste minuut al op voorsprong. Uit een vrije trap belandde de bal bij Esther van Toledo en die wist hier wel raad mee; 1-0. Hierna liet Drachtster Boys zich steeds meer inzakken en kwamen ze via snelle omschakelingen een paar keer gevaarlijk voor het doel van KTP Nieuw Roden. Maar de bal belandde steeds naast het doel. Daarentegen kreeg KTP Nieuw Roden ook verscheidene mogelijkheden, maar ook deze schoten troffen geen doel. Net voor rust werd uiteindelijk toch het verdiende gelijkspel op het scorebord gebracht. Een vrijstaand Amber Bandringa kon de bal simpel binnen tikken; 1-1.

Na rust was het wederom KTP Nieuw Roden dat het spel bepaalde en enkele goede mogelijkheden kreeg om op voorsprong te komen. Echter, keepster Kim Schapelhouman stond haar “mannetje” en voorkwam dat Drachtster Boys op achterstand kwam. Nadat Drachtster Boys ook enkele kansen om zeep hielp, was het uiteindelijk toch “goudhaantje” Jessie Prijs die voor de verrassende 2-1 voorsprong zorgde. Hierna was het KTP Nieuw Roden dat verscheidene, goede mogelijkheden kreeg, maar het vizier stond vandaag niet op scherp en Kim Schapelhouman was niet te passeren. De 2-1 bleef op het scorebord staan en werd uiteindelijk ook de eindstand.

Na de beker en het landkampioenschap prijkt dus dit jaar ook de Supercup in de prijzenkast van Drachtster Boys; een prachtige prestatie van een team dat al jaren achter elkaar steeds net naast de prijzen greep. De aanhouder winst dus wederom!