’t Knooppunt en FC Marlène op herhaling in strijd om Supercup

0 0
Leestijd:2 Minuten, 21 Seconden

Ook in het zaalvoetbal is de Supercup de traditionele opening van het seizoen. Een dag nadat de vrouwen van Drachtster Boys het opnemen tegen KTP Nieuw Roden, staat zaterdag de strijd bij de mannen op het programma. Daarin neemt landskampioen ’t Knooppunt het op tegen bekerwinnaar FC Marlène.

KNVB

Het affiche is een herhaling van de strijd om de bekerfinale van afgelopen seizoen. Toen trok FC Marlène na strafschoppen verrassend aan het langste eind, terwijl ’t Knooppunt favoriet was voor die wedstrijd. De Amsterdammers zijn dan ook uit op revanche. “De strijd om de Supercup leeft heel erg bij ons”, zegt ’t Knooppunt-trainer Hicham Benhammou. “Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet. Nog nooit heeft de club die prijs gepakt. Twee jaar geleden wonnen we de beker en vorig jaar de landstitel, nu willen we de Supercup ook winnen.”

Voor Banhammou is het zijn eerste seizoen als trainer van ’t Knooppunt. Vijf weken geleden startte hij met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hij heeft het gevoel dat zijn team klaar is voor de wedstrijd tegen Marlène. “We zullen nog niet pieken, dat kan ook niet na vijf weken voorbereiding. Maar tot nog toe zijn we tevreden met de ontwikkelingen die we zien. We zijn onder meer in Noorwegen geweest voor de Futsal Cup. Dan hebben we de groep direct een hele week bij elkaar gehad. Voor de voorbereiding is dat goed. Afgelopen week hebben we nog twee oefenduels gespeeld en woensdagavond getraind. We zijn klaar voor zaterdag. We zullen onze speelwijze zodanig moeten uitvoeren, dat we uiteindelijk met de Supercup in onze handen staan.”

Ontlading bij FC Marlène na het winnen van de bekerfinale

Underdog

Ook bij FC Marlène zijn ze gebrand om de Supercup binnen te slepen. Trainer Anand Jagdewsing: “Iedereen die aan de aftrap verschijnt wil deze prijs winnen. Er wordt één wedstrijd gespeeld, zodra je die wint heb je een prijs te pakken. We kijken er naar uit.”

De oefenmeester die afgelopen zomer Anouk Roest opvolgde als trainer van de Heerhugowaarders verwacht dat zijn ploeg als underdog aan de wedstrijd tegen de regerend landskampioen begint. “’t Knooppunt is een goede tegenstander. Bij ons heeft na afgelopen seizoen een leegloop plaatsgevonden. Daardoor hebben we aan kwaliteit ingeleverd. De selectie bestaat momenteel uit veel jonge spelers.”

Maar ondanks die underdogpositie acht Jagdewsing zijn ploeg niet kansloos. “’t Knooppunt heeft afgelopen weekeinde tegen Gelko Hasselt geoefend, dat duel eindigde in 4-4. Dat geeft aan dat beide teams weinig voor elkaar onderdoen. Wij hebben in de BeNeCup ook tegen Hasselt gespeeld. We verloren weliswaar, maar waren niet kansloos. Hopelijk kunnen we zaterdag dan ook voor een verrassing zorgen.

Programma Supercup

Datum Tijd Wedstrijd Plaats
Zaterdag 9 september 18.30 uur ’t Knooppunt – FC Marlène Sporthallen Zuid, Amsterdam
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P