0 0
Leestijd:1 Minuten, 46 Seconden

Youssef Ben Sellam is verkozen tot talent van het seizoen. De jonge en ambitieuze keeper behaalde met Groene Ster Vlissingen de bekerfinale en is een vaste waarde bij Oranje onder 19.

BRON: KNVB

Bij Groene Ster wisselt Youssef Ben Sellam zijn plek onder de lat af met zijn oudere broer Karim. โ€˜Ik heb veel aan mijn broer te danken. Via hem ben ik bij de club gekomen en ik leer veel van hem. Zowel binnen het veld als buiten het veld heb ik veel respect voor mijn broer. Voor mij is hij ook de beste keeper die ik ken. En de perfecte leermeesterโ€™, vertelt Ben Sellam. Youssef stond onder de lat toen Groene Ster in de halve finale verrassend Futsal Apeldoorn uit de beker knikkerde. Ook in de finale tegen FC Eindhoven mocht de 18-jarige doelman zijn kunsten vertonen. In een bomvolle Rotterdamse topsporthal moest hij genoegen nemen met de tweede plaats.

Ambitie genoeg

Vorig seizoen maakte Youssef Ben Sellam zijn basisdebuut in de Eredivisie. Hij presteerde het om tijdens die wedstrijd tegen Amicitia (nu Tigers Roermond) tweemaal te scoren. Niet lang daarna kreeg hij een uitnodiging voor het schaduwteam van Oranje. De talentvolle doelman is al een paar seizoenen eerste doelman bij de jeugdteams van de KNVB, maar zijn doel is nog niet bereikt. โ€˜Ik wil de beste keeper in het zaalvoetbal worden. Daar heb ik alles voor over. Na mijn uitnodiging voor het schaduwteam heb ik besloten om mij volledig op het zaalvoetbal te richten. Ik ben momenteel ook nog actief op het veld, maar op een lager niveau dan voorheenโ€™. 

EK in Letland

In september krijgt de jeugd-international de kans om zichzelf op internationale bodem te laten zien. Met Oranje onder-19 staat de reis richting Letland op het programma. Met Riga als speelstad is Ben Sellam dan samen met zijn leeftijdsgenoten actief op het EK.

Sabri Haruna tweede

Ook in de categorie ’talent van het seizoen’ hebben de coaches en aanvoerders van de 12 Eredivisieclubs bepaald wie deze prijs in handen krijgt. Achter Ben Sellam eindigde Sabri Haruna (Tigers Roermond) op een nipte tweede plaats.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0