Veerhuys stunt tegen streekgenoot FC Marlène

0 0
Leestijd:1 Minuten, 36 Seconden

Hoorn – Veerhuys Futsal uit Hoorn heeft voor een grote stunt gezorgd in het bekertoernooi. In eigen huis werd FC Marlène, 7-voudig bekerwinnaar, met dubbele cijfers gedesillusioneerd uit het bekertoernooi gewipt, 10-5.

Enige smetje op deze verder sportieve wedstrijd is het uitvallen van Mukhtar Suleiman met een zware knieblessure na een onbesuisde actie van Ismael Hamdaoui.

BRON: Leo Giovannangelo

De start van ’t Veerhuys, die dit seizoen met een hele jeugdige ploeg speelt, was voorbeeldig te noemen. Binnen acht minuten nam de formatie van coach Antoine Gooyers een 4-0 voorsprong doordat het de fouten van de Waardse formatie feilloos afstrafte. Ismael Ismail Ouaddouh, een van de beste spelers aan de zijde van FC Marlène, nam de ploeg op sleeptouw en bracht met twee doelpunten de ruststand op 5-3.

Na de pauze werd het nog ongemeen spannend want FC Marlène wist prima terug te komen in de wedstrijd tot 6-5 waarbij wederom een hoofdrol voor Ouaddouh was weggelegd. De slotfase werd harder en grimmiger maar de Hoornaren wisten het hoofd koel te houden. Bij een 9-5 voorsprong in de laatste minuut verloor Issy Hamdaoui zijn beheersing en met een forse charge blesseerde hij Mukthar Suleiman aan zijn knie. Geel werd zijn deel daar waar rood had moeten gegeven worden maar de wedstrijd was wel in de tas voor ’t Veerhuys.

Voor de statistieken scoorde Younes Darri de 10-5 en zitten de Hoornaren in de pot voor de volgende bekerronde. De loting daarvoor is maandagmiddag in Almere.

4. Suleiman 1-0, 5. Daari 2-0, 5. Daari 3-0, 9. Buurman 4-0, 11. Ouaddouh 4-1, 12. Jamai 5-1, 13. Attaibi 5-2, 15. Ouaddouh 5-3, 28. Bouzit 5-4, 30. Daari 6-4, 31. Ouaddouh 6-5, 35. Ooievaar 7-5, 38. Ooievaar 8-5, 38. Suleiman 9-5, 40. Daari 10-5