ZVS/Bodemflex 1 strijdend ten onder tegen ASV LEBO

0 0
Leestijd:2 Minuten, 29 Seconden

ZVS kon het ASV LEBO meer dan een half uur lang lastig genoeg maken. Lang stond het 0-2 voor de bezoekers en bleef de hoop op een stunt aanwezig. Toen LEBO de wedstrijd besliste, ging ZVS toch nog op jacht naar een verdiende eretreffer maar die kwam er niet. Toen de tank langzaam begon leeg te raken, liepen de Amsterdammers uiteindelijk nog uit naar 0-7 waarmee het bekertoernooi voor ZVS 1 erop zit.

BRON: ZVS

Een mooi affiche vrijdagavond in Gestel. ZVS (op doelsaldo) koploper in de Eerste divisie B en ASV LEBO de koploper van de Eredivisie. ASV LEBO staat onder leiding van een oud-zaalinternational Zaid El Morabiti (119 interlands, 40 doelpunten) en de huidige selectie van LEBO herbergt ook enkele internationals. Een mooi gelegenheid dus voor ZVS om zich met deze mensen te meten. Het was duidelijk dat ZVS LEBO liet komen. En hoewel het wel tot wat mogelijkheden leed, kwam het niet tot een doelpunt. Het goedgevulde Theereheide zag dat de beste kansen in het begin juist voor ZVS waren. Zowel Martin de Laat als Boyd van Dijk kregen goede kansen op de 1-0, maar doelman Barry de Wit (een van de A Internationals) had vaak een goede redding in huis. Ook raakte Martin nog de paal.

In de 10e minuut kwam LEBO dan toch op 0-1 toen Illias Aynoau, eveneens een A International, van dichtbij kon intikken. Daarna zag Joep van der Meijden een inzet van de lijn worden gehaald als vervolgens LEBO aanvoerder Omar Tissoudali de Amsterdamse voorsprong in de 12e minuut verdubbelde. Doelman Rob van Kruijsdijk voorkwam met enkele goede reddingen de 0-3 en Martin trof maar weer eens de paal. ZVS bleef hard werken en mede daarom bleef de schade beperkt tot 0-2, maar had het zelf ook moeten scoren.

Na rust kwam LEBO al snel op 0-3 via wederom Tissoudali. Daarna werden vaak veel mogelijkheden onbenut gelaten, tot in de 33e minuut LEBO via Youssef Makraou de wedstrijd definitief besliste: 0-4. Met die gedachten probeerde ZVS dan toch nog vol voor de verdiende eretreffer te gaan en juist daarin gaf het de nodige ruimte weg en kon LEBO uiteindelijk uit lopen naar 0-7. Rachad Madi scoorde de 0-5, Makraou (mooie vrije trap) de 0-6 en Mouad Belhacen scoorde het laatste doelpunt van de avond. Dat ZVS na het laatste fluitsignaal nog wel een verdiend applaus van het publiek kreeg verzachte nog enigszins de nederlaag. Maar ZVS is in ieder geval een mooie herinnering, wedstrijd en ervaring rijker!

De focus kan dus weer op de competitie. Aanstaande vrijdag speelt ZVS 1 weer thuis. De eerste thuiswedstrijd ooit in de Eerste Divisie is de derby tegen BE’79. Een van dé titelkandidaten in de Eerste Divisie. Wederom dus een mooie wedstrijd. BE’79 gaf gisteren (vrijdag) alvast z’n visitekaartje af door Groene Ster Vlissingen in de beker uit te schakelen met 4-1. De wedstrijd vangt aan om 20:00.