Volle bak in Zwolle voor oefeninterlands Oranje zaal

0 0
Leestijd:1 Minuten, 59 Seconden

Het Nederlands zaalvoetbalteam kan volgende week maandag en dinsdag (23/24 januari) in de oefeninterlands tegen Rusland op de steun van 850 toeschouwers rekenen. Daarmee is het Landstede Sportcentrum in Zwolle tot de laatste plaats bezet. “Het is mooi dat deze dubbel zoveel mensen trekt”, zegt bondscoach Max Tjaden. “Rusland is natuurlijk ook wel een tegenstander van de buitencategorie. De Russen, vorig jaar runner-up bij het EK in Servië en het WK in Colombia, staan garant voor spectaculair zaalvoetbal. Maar dat betekent zeker niet dat wij ze niet het vuur na aan de schenen gaan leggen.”

Landstede Sportcentrum

Tjaden selecteerde de volgende spelers voor de ontmoetingen met Rusland:
Tim van den Akker* (FC Eindhoven), Zakaria Amrani (FC Marlene), Abdessamad Attahiri (zvv ’t Knooppunt), Mo Attaibi (Hovocubo), Lahcen Bouyouzan (FC Eindhoven), Said Bouzambou (FT Antwerpen), Jamal el Ghannouti (zvv ’t Knooppunt), Pieter Grimmelius (FC Eindhoven), Youssef Makraou (ASV Lebo), Jordany Martinus (FC Eindhoven), Karim Mossaoui (Hovocubo), Ike Neil (ASV Lebo), Noureddine Oulad Ben Youssef* (zvv ’t Knooppunt), Peter Rozenbeek (FC Marlene), Oualid Saadouni (FC Eindhoven) en Mats Velseboer (Hovocubo).

* De nummers 15 en 16 van de wedstrijdselectie van het Nederlands team zijn steevast gereserveerd voor zeer getalenteerde zaalvoetballers uit Jong Oranje.

De dubbel tegen Rusland maakt deel uit van de voorbereiding van het Nederlands zaalvoetbalteam op het kwalificatietoernooi voor het Europees kampioenschap, dat in april in Wit-Rusland wordt gehouden. Behalve het gastland treft Oranje daar Italië en de winnaar van de voorrondepoule Israël, Georgië, Schotland, Zwitserland.

Tjaden, die sinds een half jaar als bondscoach aan het team is verbonden, kiest in aanloop naar het plaatsingstoernooi bewust voor sterke tegenstanders. “Op dit moment is het resultaat nog niet het belangrijkste. Het verder ontwikkelen van onze speelwijze staat in deze voorbereidende fase voorop. Net als vorig jaar tegen Servië en Kroatië komt ook nu weer het accent te liggen op het verdedigen op de helft van de tegenstander en het aanvallen op eigen helft.”

In november en december oefenden de zaalvoetballers tweemaal tegen respectievelijk Servië (2-2 en 3-2 verlies) en Kroatië (1-4 en 2-5 verlies), terwijl eerder deze maand tweemaal in en van Engeland werd gewonnen (0-7 en 4-9).

Na het treffen met Rusland is België op maandag 20 en dinsdag 21 maart Oranjes laatste oefentegenstander. Beide duels worden gespeeld in het Topsportcentrum in Almere, waar om 20.00 uur wordt afgetrapt.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P