vv Hoogeveen futsal 1 herbstmeister

0 0
Leestijd:3 Minuten, 7 Seconden

Na de vorige competitie wedstrijd voor de eerste keer dit seizoen verloren te hebben van “reuzendoder” de Herauten uit Burgum, gingen de mannen van Hoogeveen op voor een ware kraker in de Hoofdklasse H waar in Peize ONR 1 de tegenstander was. De koploper uit tegen de nummer 2. De mannen uit Roden hadden de tos gewonnen en mochten als eerste aftrappen.

Richard Giethoorn  Rob Klooster

ONR begon hoogmoedig door direct na de aftrap de keeper ook mee te laten voetballen en vol in de aanval te gaan. Iets wat echter volledig mislukte, want al binnen 20 seconden onderschepte Hoogeveen de bal. Hierna was het de beurt aan Hoogeveen. De blauw witte formatie veroverde de bal en liet de bal in hoog tempo rondgaan. Na enkele vloeiende combinaties kwam de bal terecht bij Sander Benjamins die op zijn beurt de bal bekeken binnen tikte. Hierop volgde al heel vlot de nul twee. Na ongelukkig balververlies bij Hoogeveen scoorde de thuisploeg tegen, maar Hoogeveen bleef hun eigen spel spelen en was niet ontdaan door de tegengoal. ONR was door het spel van Hoogeveen ietwat overdondert zo leek het. Waar zij voortvarend van start gingen, was het Hoogeveen dat toch meer en meer het spel maakte. ONR wilde zich niet uit het veld laten slaan en besloot om een tempootje hoger te gaan spelen, echter de uitstekend opererende verdediging van Hoogeveen, bestaande uit Andres Hoogeveen, Sander Wittering, Vincent Coulier en doelman Bas Blanken, liet zich niet van de wijs brengen en vormde een waar obstakel voor de tegenstander. De verdediging van de bezoekers schakelde razendsnel om naar de aanval, dit bracht een aantal keren een mooi “tikkie-takkie” spel en leverde nog 2 doelpunten op voor de koploper wat een 1-4 ruststand weergaf op het scorebord.

Het was aan de blauw-witten om af te trappen voor de 2de helft, de bal ging gelijk weer in hoog tempo van de ene naar de andere speler. De thuisploeg probeerde de bal af te jagen, maar door de ruimte die hierdoor vrij kwam sloeg Hoogeveen al snel weer toe en stond het al gauw 1-5. Na twee werkelijk schitterend opgezette aanvallen, waarbij de bal over 4 schijven ging en de bal op een zo mogelijk nog mooiere manier achter de doelman van ONR belandde stond het 1-7. Vlak na de aftrap van de thuisploeg, dacht een aanvaller snel richting het doel van de tegenstander te kunnen gaan, echter de goed oplettende verdediger Wittering stak hier een stokje, of liever gezegd een beentje voor en werd hierdoor ietwat zwaar bestraft met een gele kaart, wat betekende een twee minuten tijdstraf. ONR kwam hierdoor twee minuten met een man meer te spelen en vlak voordat deze tijd voorbij was, scoorden de mannen uit Roden de 2-7, wat betekende dat de Hoogeveense verdediger weer binnen de lijnen mocht komen. De wedstrijd liep ten einde, Hoogeveen mocht aftrappen en speelde de bal terug naar de verdediging. Hier vanuit werd een nieuwe aanval opgezet wat een waar slotakkoord betekende. De tegenstander werd zoals men wel eens zegt “stuk gespeeld” en de voortreffelijk spelende debutant Jarno Prijs beloonde zichzelf met zijn 3de treffer en werd zo topscorer van de avond.

Vooraf werd niet gedacht dat de eindstand van 2-8 bij deze tegenstander zou worden behaald. ONR heeft immers ook een goed team staan met ervaren spelers, zij stonden voor deze wedstrijd natuurlijk niet voor niets op de 2e plaats. Nu hebben we een aantal weken “winterstop” en spelen we op 18 januari 2017 onze eerstvolgende thuiswedstrijd om 20.00 uur in het Activum in Hoogeveen.

ONR 1 – vv Hoogeveen 1 eindstand 2-8.
Doelpuntenmakers vv Hoogeveen: Jarno Prijs 3x, Sander Benjamins 2x, Niek Bosscha, Frank Benjamins en Vincent Coulier

 

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P