Onterechte nederlaag na doelpuntenregen in Rijssen

0 0
Leestijd:2 Minuten, 21 Seconden

SVI speelde vrijdagavond de belangrijke uitwedstrijd tegen Excelsior’31 in Rijssen. Met een volledige selectie werd afgereisd naar het verre oosten. De plannen en afspraken vooraf waren duidelijk, compact staan en weinig ruimte weggeven om van daaruit scherp te counteren en de tegenstander pijn te doen. In de beginfase neemt SVI het initiatief en dwingt wat kleine kansen af, ook Excelsior krijgt kansen maar de keepers aan beide kanten doen waarvoor ze staan en houden hun doel in de eerste 18 minuten knap schoon.

Arjan Jansen

Na 18 minuten valt de 1-0 uit een goed uitgespeelde aanval over rechts. De dekking is even minder scherp en meteen wordt het afgestraft. Na de 1-0 meteen reactie met een fantastische goal van Matthijs vd Geest, die de bal van afstand in de kruising puntert. Vervolgens in de laatste minuten voor rust nog drie doelpunten, 2 voor Excelsior en één voor SVI via Gerwin Kelder die goed een fout achterin bij de tegenstander afstraft. 3-2 bij rust.

Na de rust gaat het spel nog steeds in hoog tempo op en neer, waarbij SVI goed veldspel afwisselt met naïef verdedigen. Via 3-3 (mooie goal van Dijk) en 5-4 (Eisse Noordhof met een goeie spitsengoal) loopt Excelsior uit naar 7-4 via veelal lucky-goals, waarbij het opvalt dat SVI vooral verdedigend niet meedogenloos genoeg is. De tegengoals vallen te vaak en te makkelijk, waardoor men veel achter de feiten aan loopt.

Na de 7-4 gaan de koppies niet naar beneden, maar recht de ploeg uit Ittersum de rug. Joshua Agteres zorgt voor 7-5 en als even later Bjorn Rellum met een sterke individuele actie de 7-6 aantekent is alles weer open. Meerdere kansen ontstaan aan beide kanten, maar SVI heeft geen geluk en Excelsior profiteert uiteindelijk van een dwaling door de scheidsrechter van dienst die wel erg eenzijdig de kant van de thuisploeg kiest in een aantal situaties.

De uiteindelijk beslissende 8-6 valt, als er een duidelijke dubbele overtreding op Bjorn Rellum wordt begaan, die door de scheids wordt weggewoven, waarna de 8-6 valt. SVI is furieus en ziet hierna geen kans meer weer de aansluiting te vinden. Zonde en totaal onnodig worden de punten in Rijssen gelaten.

Aanknopingspunten genoeg zoals de ongekende veerkracht en het vermogen om voetballend met goede aanvallen en volop scorend vermogen zes keer te scoren tegen een sterke tegenstander. De 8 tegengoals, opgeteld bij de vele verdere kansen voor Excelsior geven ook te denken. Stof genoeg daarvoor en de kans om de kater weg te werken volgt al snel. Komende maandag speelt SVI thuis in Landstede Sportcentrum tegen ZSW/DPN om 21 uur. Toegang is gratis.

Excelsior’31 1 – SVI 1   8-6 (3-2)
Doelpunten: Matthijs van de Geest, Bjorn Rellum, Eisse Noordhof, Joshua Agteres, Jos van Dijk en Gerwin Kelder