0 0
Leestijd:5 Minuten, 9 Seconden

In een wedstrijd die lang gelijk opging, trok Waterpoort Boys Futsal tegen Drs Vijfje 3 uiteindelijk de competitie-ouverture met 6-3 naar zich toe, waarbij de uitslag ook gemakkelijk hoger had kunnen uitvallen.

Doordat de ploeg van coach Aalt de Wit in de slotfase echter een aantal 100% kansen liet liggen, bleven de Groningers een nederlaag met dubbele cijfers uiteindelijk bespaard.

BRON: Waterpoort Boys

Snelle achterstand
Een hogere uitslag zou het spelbeeld overigens ook geweld hebben aangedaan want zoals hiervoor al werd vermeld, was de wedstrijd lang in evenwicht. Zo ook in de openingsminuten toen het kruit bij geen van beide ploegen voldoende droog was. Niettemin moest doelman Stefan Rijpkema niet lang na het eerste fluitsignaal na een snel uitgevoerde counter de bal uit het net halen. Daarvoor had de Sneker goalie overigens ook al een paar keer onder vuur gelegen en na de openingstreffer moest hij een paar keer flink aan de bak en toonde hij zowel bij een schot als bij de daaropvolgende rebound zijn reflexen.

FOTO: kiepie.nl

Gelijkmaker
Waterpoort Boys stelde daar niet veel tegenover en kwam eigenlijk niet verder dan een afstandsschot van Robin Huisman de Jong dat onderweg werd getoucheerd en derhalve niet meer dan een corner opleverde. Na een pass van René Cnossen werd een inzet van Romano Pasveer even later eveneens licht getoucheerd, maar deze keer viel het muntje dankzij de “koerswijziging” wel de kant van Waterpoort Boys op en was de 1-1 een feit. Kort daarop leek de 2-1 in de maak toen Cnossen op aangeven van Andy de Vries de bal vanuit de draai prima inschoot. 

Keeper
De prima spelende doelman van Drs Vijfje die ook in de tweede helft een aantal keren voortreffelijk redding bracht, had echter het antwoord paraat en verwerkte even later een langs de muur geschoten vrije trap van Robin Huisman de Jong tot hoekschop. Vervolgens stopte hij met de voet een inzet René Cnossen en hield hij na een combinatie tussen diezelfde Cnossen en Huisman de Jong ook laatstgenoemde van de lijst met doelpuntenmakers.

Afstandsschoten
​Mede door het goede werk van Romano Pasveer kwamen de gasten er combinerend niet doorheen met als gevolg dat men meer en meer zijn toevlucht tot afstandsschoten nam. Daarbij ontsnapte Waterpoort Boys één keer toen de harde uithaal centimeters naast de goal belandde. Niet veel later tikte Rijpkema een verrassend puntertje over de achterlijn en uit de daaropvolgende corner ontstond hectiek voor de Sneker goal. Onmiddellijk na die dreigende situatie sloeg de thuisclub na een combinatie tussen Huisman de Jong en Ron Huitema echter voor de tweede keer toe.

Net niet
Even later bediende Huisman de Jong vanaf links Andy de Vries, maar hij kwam net te laat om de voorsprong uit te bouwen. Niet veel later was het bij een combinatie tussen Huitema en Huisman de Jong ook al een kwestie van net niet en dat herhaalde zich bij de daaropvolgende één-twee. Trouwens ook aan de andere kant kon die kwalificatie uit de kast worden gehaald omdat Rijpkema bij een bal die door de benen van een verdediger ging, alert reageerde.

Langszij en voorbij
Waar de Sneker sluitpost vlak voor rust alert reageerde, had hij 30 seconden na rust geen verweer op een diagonaal ingeschoten bal (2-2). Vervolgens verdween een schot van de gasten voorlangs, maar korte tijd later stond bij een vrije trap het vizier wel op scherp en namen de gasten andermaal een voorsprong.

Slecht uitverdedigd
Dat richtinstrument was vervolgens bij de Snekers niet van al te beste kwaliteit, al doen we daarmee de doelman van Drs Vijfje wellicht te weinig eer aan. Nadat hij vroeg in de tweede helft al een keer redding bracht en nadat een poging van Romano Pasveer naast zijn heiligdom belandde, hield hij achtereenvolgens Ron Huitema, Andy de Vries en René Cnossen van scoren af, waarbij hij alleen bij de laatste poging een rebound moest toestaan. Die was echter niet aan Cnossen besteed, maar even later ging Drs Vijfje bij het uitverdedigen in de fout en kreeg hij een herkansing en die liet hij zich niet ontnemen (3-3).

​Gemakkelijk
Kort daarop moesten de gasten een nieuwe tegenslag incasseren, toen Waterpoort Boys een gemakkelijk gegeven vrije trap kreeg en Robin Huisman de Jong de bal in het dak van het doel ramde. Nadat gasten aan de andere kant een kansje onbenut lieten, zorgde René Cnossen op aangeven van Huisman de Jong met een puntertje bijna voor de “Vorentscheidung”. Die bleef echter uit, maar het bleek slechts uitstel van executie. Met nog tien minuten op de klok passeerde Andy de Vries met een fantastische actie op de achterlijn zijn tegenstander, waarna het voor Huisman de Jong een koud kunstje was om de vijfde Sneker treffer tegen de touwen te werken.

100% kansen
​Diezelfde Huisman de Jong kreeg in de slotfase tot drie keer toe een kans uit de buitencategorie. Na voorbereidend werk van René Cnossen stuitte hij bij de eerste op de Groninger doelman, waarna de tweede via diezelfde speler en de paal naast belandde. Bij de derde tenslotte was zijn stiftje weliswaar wonderschoon, maar helaas ook net te ruim bemeten en verdween de bal via de lat over. In plaats van 6-3 had het in die fase overigens ook gemakkelijk 5-4 kunnen worden. Bij de pogingen van Groninger makelij ontbrak echter veelal de juiste richting, terwijl men ook niet van balverlies van Huisman de Jong wist te profiteren.

Slotakkoord
Dat lukte ook Andy de Vries niet toen hij door Huisman de Jong in stelling werd gebracht, maar niet veel later zorgde hij bij een snel uitgevoerde counter waarbij hij de doelman van de Groningers met een sleep uitspeelde, alsnog voor de 6-3 en daarmee voor het slotakkoord in een wedstrijd die enerzijds een terechte uitslag kreeg maar waarbij Waterpoort Boys zoals hiervoor al werd vermeld, met iets meer scherpte ook gemakkelijk de dubbele cijfers had kunnen aantikken. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:

Waterpoort Boys – Drs. Vijfje 3 6-3 (2-1)

Doelpunten Waterpoort Boys:
Romano Pasveer, Ron Huitema, René Cnossen, Robin Huisman de Jong (2x) en Andy de Vries

​Line-up Waterpoort Boys:
René Cnossen, Robin Huisman de Jong, Ron Huitema, Romano Pasveer, Stefan Rijpkema en Andy de Vries

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0