Westerkwartier en Futsal Dragten delen de punten

0 0
Leestijd:1 Minuten, 35 Seconden

Het werd een enerverende avond in Sportcentrum Leek. Westerkwartier begon in de wedstrijd tegen Futsal Dragten direct met een gele kaart voor doelman Erwin Heidinga die hands maakte door net over de rand van het strafschopgebied de bal te beroeren. Dat kostte de thuisploeg direct de 0-1.

Bron: VV Westerkwartier

Terwijl de tijdelijke inval keeper Jacob Tjoelker weer het veld in mocht bleek hij zijn shirt verkeerd om aangetrokken te hebben en de warrig leidende scheidsrechter vond het nodig dit wederom met geel te bestraffen. Weer een tijdstraf en weer een doelpunt tegen: 0-2. Maar de wedstrijd was nog lang en Westerkwartier trok het spel steeds meer naar zich toe. Dat resulteerde in een fraai opgezette aanval waarin de sterk spelende Sale Rozema de diagonale loopactie maakte en Joey Hummel bij de tweede paal bediende: 1-2.

In de tweede helft werd de wedstrijd steeds hectischer. Topschutter Hummel scoorde zijn tweede op aangeven van Rick Renkema die weer terug was na een enkelblessure. Daarna kwam het spel helemaal op de wagen toen Jacob Tjoelker voor een onbenulligheid weer geel kreeg (= rood) en Westerkwartier 5 minuten met een ondertal moest spelen. Dat overleefden ze wonderwel, mede door dapper keeperswerk van Heidinga.

Toch kwam Futsal Dragten uiteindelijk op een 2-3 voorsprong. Maar ook de zwarthemden uit Leek kregen een overtal op de vloer en hieruit wist Delano Dussel te scoren op aangeven van Rozema: 3-3. Westerkwartier drong aan maar Dragten counterde naar 3-4, maar in de slotfase was het weer Dussel die het net vond: 4-4. In de laatste minuten was de thuisclub de betere maar doelman
Jeroen Dragt hield de Friezen knap op de been.

Coach Erik Donker was helder: “Jammer dat de scheidsrechter zo’n negatief stempel op de wedstrijd drukte –naar beide kanten– maar ik ben trots op de strijdlust die mijn spelers hebben getoond.”

Meer info: Topklasse F