Westerkwartier heeft kampioenschap nu in eigen hand

0 0
Leestijd:1 Minuten, 10 Seconden

Trainer/coach Erik Donker van Westerkwartier was de hele middag voor de wedstrijd tegen Futsal Dragten nerveus. Hij woont tenslotte in Drachten en was ooit drie jaar lang werkzaam bij de Drachtster middenmoter. “Dragten is vooral in thuiswedstrijden een lastige tegenstander, waar we altijd moeite mee hebben”, aldus Donker.

Bron: VV Westerkwartier

Toch maakte Westerkwartier een droomstart door vanaf de aftrap direct de 0-1 te scoren. Jacob Tjoelker vond Joey Hummel bij de tweede paal. Daarna was Westerkwartier vooral slordig en Dragten de makkelijker voetballende ploeg. Maar de zwarthemden hielden goed stand en doelman Erwin Heidinga wist van geen wijken. Totdat vlak voor rust Dragten de 1-1 maakte uit een vrije trap die dwars door de muur vloog.

In de tweede helft hetzelfde beeld: een goed voetballende thuisclub en Westerkwartier dat wat agressiever naar voren verdedigde. Langzamerhand kantelde de wedstrijd in het voordeel van Westerkwartier. Uiteindelijk was het Menco Oedzes die onderuit gehaald werd en uit de daarop volgende overtal situatie scoorde dezelfde Oedzes met een fraaie diagonale knal op aangeven van Van der Veen: 1-2.

Niet lang daarna was het Jacob Tjoelker die een vrije trap hard en laag in de korte hoek schoot (1-3) en Westerkwartier zat op rozen. Dragten drong nog aan met een meevoetballende keeper maar Heidinga en zijn mannen stonden goed.

Westerkwartier is hierdoor de trotse koploper in de Topklasse F.

Meer info: Topklasse F