Westerwartier en PKC’83 2 delen de punten

0 0
Leestijd:1 Minuten, 32 Seconden

In een enerverende en zeer intensieve wedstrijd speelden PKC’83 2 en Westerkwartier in de Topklasse met 3-3 tegen elkaar gelijk.
Dat terwijl Westerkwartier niet op zijn sterkst was vanwege een schorsing, blessures en een vakantie.

Bron: VV Westerkwartier

Daarom maakten Jacob de Wit (Westerkwartier veld) en Mats Wolthuis (VEV’67 veld) hun debuut. En voor beide was dat geslaagd te noemen. Coach Erik Donker was tevreden: “Mats brengt veel loopvermogen en ervaring met zich mee en Jacob is een slimme en balvaste spits.” Het versterkte PKC’83 2 is een topper in de Topklasse en thuis moeilijk te bestrijden.

Halverwege de eerste helft werd er even niet actief genoeg omgeschakeld en dat kostte Westerkwartier een tegendoelpunt: 1-0. Toch stond het verder goed bij de in het ‘Boerakker-geel’ spelende team uit Leek en nog voor rust was het regisseur Jacob Tjoelker die Rick Renkema wegstuurde: 1-1.

In de hoog intensieve tweede helft zag je steeds meer de twee stijlen tegen elkaar: PKC’83 sterk aan de bal, op zoek naar de actie en Westerkwartier gedisciplineerd met veel loopvermogen en een goed verzorgde passing. Toen de sterk spelende Mats Wolthuis onreglementair opgevangen werd mocht Westerkwartier het met een man meer proberen.

Vlak voordat de twee minuten voorbij waren scoorde Rick Renkema op aangeven van de jarige Joey Hummel.Maar PKC’83 zette flink druk en Westerkwartier moest steeds verder terug. Dat kostte de geelhemden uiteindelijk twee tegengoals waardoor PKC’83 leek te gaan winnen.

Westerkwartier speelde met nog twee minuten op de klok met de meevoetballende keeper en vlak voor tijd werd er een overtreding gemaakt op Hummel. Dat leverde een penalty op die onberispelijk werd binnen geschoten door Rick Renkema die daarmee zijn derde van de avond maakte. Een 3-3 gelijkspel dus in een wedstrijd welke reclame was voor het Noordelijk zaalvoetbal.

Meer info: Topklasse F