Winnend FC Marlène blijft kritisch

0 0
Leestijd:1 Minuten, 51 Seconden

Drievoudig landskampioen FCK/De Hommel was afgelopen vrijdag het slachtoffer van de dadendrang van FC Marlène. De ploeg van Anouk Roest was vooraf nog wel wat huiverig voor de ‘vernieuwde’ Brabanders, maar uiteindelijk bleek dat niet nodig. Toch gaf speler Sander de Zwart na afloop een duidelijk signaal af aan zijn medespelers: ,,Vandaag winnen is meer dan goed, maar we moeten wel kritisch blijven. Zeker de eerste helft zat er te weinig pit in. Er moet aankomende vrijdag wel een tandje bij.” Vrijdag staat de halve finale van de KNVB-beker op het programma, thuis tegen FC Eindhoven.

FC Marlène  Sander Kaaij

FCK/De Hommel gebruikte de winterstop om zich te versterken. De oud-landskampioen staat onverwacht laatste op de ranglijst. Onder andere Belgisch international Karim Bali werd bij de selectie gevoegd. De veelvoudig ‘zaalvoetballer van het jaar’ is een van de spelers die moet zorgen voor lijfsbehoud. Met klein succes. Vorige week werd tegen landskampioen ASV/LEBO een punt gehaald. Tegen FC Marlène zat er echter niet meer in dan een doelpunt voor de Belg 4-1 nederlaag.

Ondanks alle nieuwe spelers was het vrijdag in de beginfase vooral een vast gezicht van de bezoekers die het opvallendst was. Keeper Coen Burg was een sta-in-de-weg gedurende de eerste helft. ,,We hadden de eerste helft al een beslissende voorspring moeten nemen. We namen onze kansen wat te lichtzinnig op” , aldus trainer Roest. Ondanks de lichte teleurstelling van de coach stond er uiteindelijk gewoon een 3-0 voorsprong voor zijn selectie op het bord. Nadat de geweldig spelende Zakaria Amrani de 1-0 en 2-0 scoorde, was het de beurt aan Tom Hofkamp op op karakteristieke wijze de ruststand te verzorgen.

Na de pauze bleef de dominantie van de Rootring-Wijnen formatie onverminderd, al raakte de wedstrijd wat in het slob. Daardoor kreeg FCK/De Hommel ook wat meer mogelijkheden, maar doelman Rozenbeek – speelde deze week zijn 75ste interland – speelde opnieuw uitstekend. De thuisploeg kreeg het wat moeilijk toen het op vijf fouten kwam en Burg als vijfde speler optrad, maar verder dan een tegentreffer kwam het niet. Uitblinker De Zwart ontnam de bezoekers verder alle illusie. Hij gaf het laatste tikje na een geweldige actie van Amrani.