Top vier krijgt kleur in de Eredivisie Vrouwen zaal

0 0
Leestijd:1 Minuten, 52 Seconden

De bovenste vier ploegen in de Eredivisie Vrouwen zaal nemen steeds meer afstand van de volgers. Koploper vv Pernis/Barcelona Soccer School won met 1-7 van Avanti/Keuning Advocaten.

Marius Privee  Tibbesma Fotografie

Drs. Vijfje streed in Groningen met volle overgave thuis tegen KTP Nieuw Roden. Bij winst van de thuisclub zou het gat met de bovenste vier niet te groot worden. Tot lang in de 2e helft bleef de stand 0-0. Zes minuten voor tijd scoorden de bezoekers 0-1. De studentes zetten daarna meer druk op de helft van de tegenstander. Dat liep verkeerd af en het werd uiteindelijk 0-3.

Drachtster Boys kreeg Zuidoost United op visite. In de eerste helft kansen voor beide ploegen. Bij de wissel stond er nog 0-0 op het scorebord. In de 2e helft kwam de thuisploeg door Lotte Donath en Marian Meijer op een 2-0 voorsprong. Vlak daarna scoort Michelle Playfair (ZOU) de aansluitende treffer. Uiteindelijk beslisten Vera Veelers en opnieuw Donath de wedstrijd. Deze 4-1 overwinning is heel belangrijk voor de ploeg van Symen Abe Hoekstra.

De vrouwen van Hovocubo en Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau zijn niets opgeschoten met een gelijk spel in de strijd om de Play-Off. Het was een spannende wedstrijd in Hoorn die eindigde in 1-1. Vroeg in de wedstrijd scoorde Suzanne Deckers (Hovo) de 1-0 . Vlak daarna scoorde de 17-jarige Anika Schulte (RB) de gelijkmaker. Het werd daarna de avond van beide keepsters, Nanouk Groentjes (Hovocubo) en Jacky Reus (Reiger Boys), waardoor er niet meer werd gescoord.

Team Alkmaar/Sportstars slaagde er niet in om te winnen van Pro Futsal Club. Coach Gerard Timmers zag Marit Kunst de 1-0 scoren. De bezoekers kwamen daarna op 1-2. Dezelfde Kunst scoorde nog voor de rust de gelijkmaker. Pro Futsal Club liep daarna uit naar 2-6. De Alkmaarders knokten zich door Joella Groot nog wel terug naar 4-6, zodat de punten naar Apeldoorn gingen.