0 0
Leestijd:1 Minuten, 3 Seconden

Het Nederlands zaalvoetbalteam onder 19 jaar moet het in de groepsfase van het Europees kampioenschap opnemen tegen Kroatië, Oekraïne en Spanje. Onder toeziend oog van KNVB-coach Hjalmar Hoekema werden de Oranjetalenten vrijdagavond bij de loting in Riga ingedeeld in groep B.

BRON: KNVB

KNVB-coach Hjalmar Hoekema was van de partij tijdens de loting.

De UEFA Under-19 Futsal EURO finals, zoals het titeltoernooi officieel heet, vindt dit jaar van 8 tot en met 14 september plaats in Letland. Alle wedstrijden worden gespeeld in de Arena Riga in de Letse hoofdstad. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat er een Europese eindronde voor zaalvoetballers in deze leeftijdscategorie wordt gehouden. 

Oranje kwalificeerde zich afgelopen maart voor het EK door op het kwalificatietoernooi af te rekenen met Slovenië, Azerbeidzjan en Cyprus. Van de 55 bij de UEFA aangesloten voetbalbonden schreven er 34 een team in voor dit allereerste EK-traject. Letland was als organisator automatisch geplaatst voor de eindronde.

De poulewedstrijden worden gespeeld op 8, 9 en 11 september. De twee beste landen van beide poules gaan door naar de halve eindstrijd die op 12 september op het programma staat. De finale is op 14 september.

Poule-indeling op het EK

Groep AGroep B
LetlandKroatië
PolenOekraïne
PortugalSpanje
RuslandNederland
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0