Zaalvoetballers Excelsior’31 openen seizoen met bekerzege

0 0
Leestijd:1 Minuten, 35 Seconden

RIJSSEN – De zaalvoetballers van Excelsior’31 speelden vrijdagavond de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. In eigen huis won het in de voorronde van de landelijke beker met 2-1 van competitiegenoot Morado CF.

Bron / Foto: s.v. Excelsior ’31

Excelsior’31 miste vanwege de bruiloft van Cor Pongers een handvol spelers, waardoor het genoodzaakt was met een aangepaste én krappe selectie de wedstrijd in te gaan. Maar Excelsior’31 liet zien dat het op basis van inzet en het voor elkaar willen werken een prima wedstrijd op de mat legde. Excelsior’31 speelde met lef en was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar bij rust keek het wel tegen een 0-1 achterstand aan. De bezoekers ronde een vlijmscherpe counter prima af. Excelsior’31 miste daarentegen scherpte voor het doel van de tegenstander.

Kort na de thee was het debutant Matius Mirza die voor de verdiende gelijkmaker zorgde (1-1). Excelsior’31 leek door te drukken en ging nadrukkelijk opzoek naar een voorsprong. Maar de bezoekers kwamen er ook een aantal keren gevaarlijk uit. Echter, Excelsior’31 kon rekenen op de betrouwbare sluitpost Tim Paalman. Paalman maakt dit seizoen vast deel uit van de selectie, nadat hij in voorgaande twee seizoenen alleen in noodgevallen beschikbaar was.

Zeven minuten voor tijd kwam Excelsior’31 op een 2-1 voorsprong via Remco van Leeuwen. De Rijssenaren gaven deze voorsprong niet meer weg. Ook niet toen de uitploeg de keeper inwisselde voor een vijfde veldspeler. Sterker nog, Excelsior’31 had tot tweemaal toe een uitgelezen kans om de wedstrijd definitief op slot te gooien, waardoor het tot aan de laatste seconde spannend bleef. Uiteindelijk een verdiende 2-1 overwinning.

Aankomende vrijdag begint voor Excelsior’31 de competitie in de landelijke eerste divisie. Streekgenoot LZV/Kuypers komt dan op bezoek in Rijssen. Het duel in Sporthal de Reggehal begint om 21:15 uur.

Meer info: Beker Landelijk