0 0
Leestijd:1 Minuten, 24 Seconden

Het Nederlands zaalvoetbalteam is het Vierlandentoernooi in het Chinese Changshu met een 2-1 overwinning gestart. Tegen het gastland was een hogere score zeker mogelijk, maar Oranje verzuimde om na rust meer afstand te nemen.

KNVB Media  KNVB Media

Naast China en Nederland komen ook Kroatië en Vietnam in actie op het vriendschappelijke toernooi. Zaterdag speelt Oranje tegen Kroatië (10.45 uur Nederlandse tijd) en op zondag speelt de ploeg van bondscoach Max Tjaden nog tegen Vietnam (10.45 uur). Oranje opende voor ruim 2200 toeschouwers sterk op de Nederlandse vroege ochtend en stond na 4 minuten al op een 0-2 voorsprong. Jamal el Ghannouti en Lahcen Bouyouzan waren de doelpuntenmakers. Ook na de twee treffers kon het Nederlands team de marge vergroten, maar liet dit na. Sterker, uit een corner werd het door een eigen inzet zelf 1-2.

Verdiende overwinning

In het laatste deel van de wedstrijd opnieuw veel mogelijkheden, maar de score bleef zoals hij was. “Een verdiende overwinning, maar helaas hebben we de kwaliteitsverhouding niet uit kunnen drukken in de score”, liet Tjaden vanuit China weten. De Oranjezaalvoetballers plaatsten zich dit voorjaar niet voor het Europees kampioenschap, dat begin 2018 in Slovenië wordt gehouden. Het vizier is gericht op het WK van 2020 en dat houdt in dat Oranje de komende periode louter oefenduels afwerkt.

Kroatië en Roemenië

De Oranje-internationals spelen medio november ook een vierlandentoernooi in Kroatië. Begin december komt het Roemeens zaalvoetbalteam voor twee oefenduels naar Nederland. Zondag 3 december wordt vanaf 17.00 uur gespeeld in het Topsportcentrum in Rotterdam. Daags erna, maandag 4 december, treffen beide teams elkaar om 20.00 uur in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0