Zaalvoetballers ten onder in tweede duel met Moldavië

0 0
Leestijd:1 Minuten, 9 Seconden

Nederland kende twee debutanten. Robin Bont en Solaïman Ramdani kwamen voor het eerst in actie in het A-team. De opening van Oranje was dinsdag bijzonder ongelukkig. Zowel de eerste (van Robin Bont) als de tweede treffer (via de hand van doelman Barry de Wit) was een eigen treffer.

De Wit revancheerde zich later onder meer door een tien meter-trap te keren. Twee minuten voor rust werd het uit een corner 3-0 en uit een volgende tien meter-trap zelfs 4-0.

In de tweede helft zag Tjaden een ploeg dat wel de juiste inzet toonde. Lahcen Bouyouzan maakte de 4-1 en na de 5-1 van Moldavië scoorden Mats Velseboer en Appie Attahiri ook nog.

Anders voorgesteld

“We hadden ons dit anders voorgesteld”, erkende Tjaden. “Maar Moldavië is een prima ploeg die over twee wedstrijden terecht vier punten verdienen. Zo eerlijk moet je zijn.”

Oranje bereidt zich met deze interlands voor op de volgende ronde in de WK-kwalificatie. Twee maanden geleden boekte de ploeg in de voorronde drie zeges en verzekerde zich daarmee van een plek in de main round van de kwalificatie voor de 2020 FIFA Futsal World Cup in Litouwen.

Die vindt in oktober in Roemenië plaats. Tegenstanders zijn het gastland, Kazachstan en Albanië. De groepswinnaar en de nummer twee plaatsen zich voor de eliteronde, de laatste fase voor het WK.