Mo Allouch (FC Eindhoven), Zakaria Amrani (FC Marlene), Mo Attaibi (Hovocubo), Said Bouzambou (FT Antwerpen), Ilias Bouzit* (ZVV ’t Knooppunt), Tevfik Ceyar (ZVV ’t Knooppunt), Younes Daari* (HV/Veerhuys), Mo Darri (FT Antwerpen), Jamal el Ghannouti (ZVV ’t Knooppunt), Pieter Grimmelius (FC Eindhoven), Yoshua St. Juste (Hovocubo), Manuel Kuijk (ZVV ’t Knooppunt), Jordany Martinus (FC Eindhoven), Zaid el Morabiti (ASV Lebo), Karim Mossaoui (Hovocubo), Ike Neil (ASV Lebo), Oualid Saadouni (FC Eindhoven) en Dave Stet (Hovocubo).

Said Bouzambou, Tevfik Ceyar, Mo Darri en Dave Stet zijn alleen voor de eerste wedstrijd (maandag) onderdeel van de selectie. Voor de tweede interland op dinsdag worden zij vervangen door Mo Allouch, Zakaria Amrani, Pieter Grimmelius en Jordany Martinus.

Veel spelers aan het werk zien
“Kroatië is een toptegenstander”, zegt Max Tjaden die vorige maand in en tegen Servië zijn debuut als bondscoach maakte. “De ploeg was eerder dit jaar aanwezig op het EK in Servië waar het Rusland op 2-2 wist te houden. En een oefenwedstrijd tegen Italië eindigde vorig jaar ook in 2-2. Dat zegt wel wat.”

De zaalvoetbalcoach gebruikt de dubbel tegen Kroatië om zoveel mogelijk spelers aan het werk te zien. “Na de eerste wedstrijd op maandag wissel ik vier spelers in de selectie. Ook spelers die in Servië niet in actie kwamen, komen nu aan de beurt”, aldus Tjaden. “Verder hebben sommige spelers in Servië op andere posities gespeeld dan waar zij normaal staan. Zij krijgen nu de kans om te laten zien hoe ze op hun favoriete positie presteren.”

Voorbereiding EK-kwalificatietoernooi
Nederland bereidt zich voor op het kwalificatietoernooi voor het Europees kampioenschap, dat volgend jaar in april in Wit-Rusland wordt gehouden. Behalve het gastland treft Oranje daar Italië en de winnaar van de voorrondepoule Israël, Georgië, Schotland, Zwitserland.

Het wedstrijdschema van het Nederlands zaalvoetbalteam in aanloop naar het plaatsingstoernooi ziet er als volgt uit:

– Maandag 5 december, 20.00 uur, Nederland – Kroatië, Topsportcentrum Rotterdam
– Dinsdag 6 december, 20.00 uur, Nederland – Kroatië, Topsportcentrum Rotterdam
– Maandag 23 januari, 20.00 uur, Nederland – Rusland, Sporthal Landstede, Zwolle
– Dinsdag 24 januari, 20.00 uur, Nederland – Rusland, Sporthal Landstede, Zwolle

De oefenwedstrijden van de Oranjezaalvoetballers in en tegen Servië op 31 oktober en 1 november eindigden in respectievelijk 2-2 en 3-2.