FC Brasil’77 wint topper tegen s.v. Excelsior’31

0 0
Leestijd:2 Minuten, 22 Seconden

Op vrijdag avond een gezellig uitje naar de wedstrijd van nummer 1 tegen nummer 2 in de Topklasse. Na een rit, met een goede catering, over de Overijsselse wegen kwamen we gelijk met de spelers van Brasil aan in Rijssen. We werden ontvangen door de spelers die nauwelijks konden geloven dat er supporters waren meegereisd. Na later bleek waren we niet de enigen die dit gedaan hadden, er bleken meer mensen uit Silvolde dan uit Rijssen op de matig gevulde tribune te zitten. Voor de wedstrijd kwam er een oorverdovende muziek uit de luidsprekers wat meer aan carnaval deed denken dan aan een voetbalwedstrijd.

FC Brasil’77

Maar dan begint toch eindelijk de wedstrijd. Brasil zet vanaf eerste minuut heel veel druk en dit lijkt Excelsior te verrassen. Er ontstaat een wedstrijd op hoog niveau en met kansen over en weer de teams lijken aan elkaar gewaagd. Echter wat op twitter door Excelsior een een variantje genoemd wordt scoort Brasil uit een outbal die zeer slim genomen werd door Ron Prinsen en eenvoudig ingetikt door Chiel Terhorst. 0-1 Met deze stand werd ook de rust gehaald nadat Pim in de laatste minuut zijn schot op de paal zag belanden.

Kort na rust was het Brasil’77 dat de marge verdubbelde, 0-2 doordat Alex Tempels uit een voorzet van alweer Ron Prinsen wist te scoren,  Brasil’77 trok de wedstrijd verder naar zich toe en speelde veel slimmer als Excelsior’31. Brasil’77 profiteerde optimaal en ging zelf steeds beter spelen. Excelsior’31 kon zich hier niet tegen wapenen en kreeg, door een verre uitgooi van Marco en prachtig afgerond door Ron Prinsen de 0-3 tegen. Toen kwam de periode dat de scheids zich wou laten gelden met enkele warrige beslissingen met vreemde gele kaarten 1e in de 12 minuut na rust keer voor Pim maar Brasil’77 kwam deze periode ongeschonden door. Toen vond de scheids het nodig om er een van Excelsior voor 2 minuten vanaf te sturen en een minuut later Alex ondanks dat de 2e scheidsrechter vond dat er niets aan de hand was. zo kwamen we uiteindelijk toch weer met een man minder op het veld te staan. En Excelsior wist deze keer wel te scoren, door de aanvoerder en mede cursist van Paul Weijers 1-3, Met nog 7 minuten op de klok dacht iedereen uit Silvolde dat er voor vierde keer op rij een uitwedstrijd met 3-1 gewonnen zou worden. Maar door een prachtige halve omhaal wist Alex Tempels uit een kopbal van Pim Olthuis de stand naar 1-4 te tillen. De wedstrijd was gelopen. Brasil wint de wedstrijd verdient en goed spel tegen de nummer 2 van de ranglijst.

Spelers Brasil: Marco Olthuis, Pim Olthuis, Jaël Krosse, Chiel Terhorst, Ron Prinsen, Roel Gebbinck, Jeffrey Megens en Niels Schweckhorst en natuurlijk coach Paul Weijers