Zaalvrouwen Avanti verliezen in doelpuntrijk duel van Den Haag

0 0
Leestijd:1 Minuten, 19 Seconden

Na het goede spel tegen landskampioen TPP Rotterdam Vrouwen waren de verwachtingen op de eerste punten voor de dames van Avanti redelijk hoog. De gasten uit Den Haag startten in de eerste helft beter dan de thuisploeg. Gelukkig voor Avanti had ZVV Den Haag in de beginfase het vizier nog niet op scherp staan.

Nadat beide ploegen de lat hadden geraakt kwamen zij in de zesde minuut de 0-1. Daarna bleef Den Haag de meer dreigende ploeg en in de 13e minuut de 0-2. Avanti rechtte de rug en na een voorzet van Kim Poepjes scoorde Jennifer Boersma de 1-2 aansluitingstreffer. De thuisploeg ging door in de jacht op doelpunten en vlak voor rust kreeg Avanti een vrije trap op een mooie plek. Kim Poepjes schoot de 2-2 keihard binnen.

Na de rust startte Den Haag weer sterk en binnen de minuut scoorde Stef Valk tweemaal voor de bezoeksters en stond er 2-4 op het scorebord. Toen ook de 2-5 viel, kon Avanti weer een inhaalrace starten. In de 27e minuut kopte Marije Procee de 3-5 binnen. Na de 3-6 uit een counter, maakte Kim Poepjes met een mooie kopbal de 4-6 met nog ruim tien minuten op de klok.

Toen de 5-6 viel was Avanti los en scoorde ook de 6-6. Avanti wilde meer, maar uit een counter scoorde Den Haag de 6-7. In de slotfase zat het geluk niet mee en 6-7 bleef daardoor de eindstand.

Een onnodig verlies waarin Den Haag de foutjes van Avanti genadeloos afstrafte.