Zaalvrouwen Drs. Vijfje winnen in Amsterdam van technisch begaafd Zuidoost United

0 0
Leestijd:3 Minuten, 56 Seconden

Het was me de voorbereiding wel weer. Om 17.20u stond ik al te wachten in Heerenveen op de dames van Drs. Vijfje. Echter, door een ketting-botsing bij Marum, kwamen zij in een file te staan en arriveerden zij pas om 18.45u in Heerenveen. Tussentijds had ik al contact opgenomen met Zuidoost United met de mededeling dat het waarschijnlijk wat later zou worden en dat we nog wel even contact zouden houden, maar dat een ieder in ieder geval vroegtijdig op de hoogte kon worden gebracht, maar toch…het zit je niet lekker.

Jappie de Vries  Jappie de Vries

Om 20.05u arriveerden wij dan ook bij het Bijlmer Sportcentrum, maar uiteraard waren hier de beschikbare en gratis parkeerplaatsen al bezet. Dus heb ik de dames voor het sportcentrum laten uitstappen en moest ik op zoek gaan naar een goede en betaalde parkeerplaats. Na enkele passanten te hebben gevraagd, kreeg ik eindelijk iemand te spreken die wist waar ik moest zijn. Ik arriveerde dan ook om 20.15u in de sporthal, alwaar de dames al aan het warm lopen waren. Al snel was de warming-up gedaan (de klok liep al, dus werd er geen rekening met ons gehouden) en konden we richting de kleedkamer. Een korte wedstrijdbespreking volgde dan ook en dan maar hopen dat de dames het goed oppakken.

De wedstrijd was in het begin wat saai. Een laag baltempo van beide kanten was hier debet aan. Het was dan ook even schrikken dat een aanval van ZO door het centrum de basis was voor de openingstreffer; 1-0. De dames werden hierdoor toch enigszins wakker geschud want vanaf dat moment kregen wij enkele (kleine) kansen, waaronder een 3-1 situatie die niet goed werd uitgespeeld. Uiteindelijk was het een creatieve Laura die een aktie door het centrum ging maken en Tessa keurig bediende; laatstgenoemde wist dit buitenkansje te benutten en de stand was weer gelijk; 1-1.

Met nog 30 seconden op de klok werd aangegeven om balbezit te houden, maar gedreven zoals ze waren werd toch weer gelijk de diepte gezocht, wat balverlies en een counter opleverde. Playfair werd alle tijd gegeven om door het midden op te komen en uiteindelijk met een punter Daisy te verrassen, waardoor we met een 2-1 achterstand gingen rusten.

In de rust aangegeven dat we o.a. de schroom van ons af moesten gooien en meer van onze eigen kwaliteiten uit moesten gaan. Gelukkig werd dit goed opgepakt en, buiten het feit dat Zuidoost United uiteraard toch wel enkele kansjes kreeg, werd het gevoel bij de dames steeds sterker dat we de winst wel eens konden gaan pakken. In een aangevraagde time-out werd dan ook aangegeven dat we alles moesten geven en er vol voor moesten gaan.

Dit werd gelukkig goed opgepakt en uitgevoerd, waardoor Arte drie minuten voor tijd door een mooie, individuele actie langs de zijkant oog in oog met de keeper van ZO kwam te staan en de bal hoog en onhoudbaar in het doel schoot.; 2-2. Nu kwam de vraag, doorgaan of koesteren? We gingen door, omdat we er met ons allen van overtuigd waren dat we vanavond de drie punten mee naar Groningen zouden nemen.

En zo gebeurde het ook. Tjitske werd vanaf een intrap op de helft van de tegenstander aangespeeld, waarop zij ineens hard uithaalde, de keeper van ZO compleet verraste en de 2-3 op het scorebord noteerde. Een verrassing was dus in de maak en de dames van Drs. Vijfje kwamen de laatste twee minuten gelukkig niet meer in gevaar, waardoor het eindsignaal het teken was voor een uitzinnige blijdschap!

Volgende week de laatste competitiewedstrijd van dit jaar, thuis tegen Team Alkmaar/Sportstars, aanvang 21.30. Ik hoop op veel supporters, want dat verdienen deze dames zeker!

Statistieken

Zuidoost United VR1 – G.S.F.V. Drs. Vijfje VR1  2-3 (2-1)

Scheidsrechters
De heer R.C.A. Waleveld (1e), de heer O. Debipersad (2e) en de heer F. Hemminga (secretaris)

WOTM (in mijn ogen)
Laura de Groen

Scoreverloop
’07   1-0   Bouchra Moudou
’18   1-1   Tessa Spijker
’20   2-1   Michelle Playfair
rust
’37   2-2   Arte Brueren
’38   2-3   Tjitske Sikma

Opstelling Zuidoost United VR1
3. Cyrma Tawjoeram, 4. Samia Kaaoune, 6. Nadia Amozlouf, 7. Bouchra Moudou (C), 8. Priscilla Playfair, 9. Latoya Mitchell, 10. Michelle Playfair, 13. Nathalia Santinbanez Vargas, 16. Sharday Pattinasarany en 17. Soraija Wong-a-liem
Trainer/coach: Karim Hamdane en Serra Tholen
Teammanager: Afra Walden

Opstelling G.S.F.V. Drs. Vijfje VR1
1. Daisey Rusch, 3. Laura de Groen, 4. Annebel ten Broeke, 5. Tjitske Sikma (C), 7. Arte Brueren, 9. Tessa Spijker en 10. Jose de Jonge
Trainer/coach: Jappie de Vries

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P