Zaalvrouwen Libertas/Damstra Installatietechniek BV grijpen net naast de pot met honing – 📷 Cees Verhage Photography

0 0
Leestijd:2 Minuten, 24 Seconden

Het zoet lag voor het grijpen maar uiteindelijk werd het in een kolkende sporthal De Waardergolf in Heerhugowaard een zure aftocht voor de speelsters en technische staf van Libertas/Damstra Installatietechniek BV.

Bron: zv Libertas (📷 Cees Verhage Photography)

In misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen bracht men landskampioen en koploper F.C. Marlène aan het wankelen, maar bleef het nekschot uit. Marissa Elzinga kreeg de kogel bij een stand van 1-1 op een presenteerblaadje. Keepster Jacky Reus voorkwam met een geweldige redding dat er verlengd moest gaan worden. Een paar seconden later ging het voor de tweede keer volledig mis. Tijdens de wisseling van de wacht van keepster Laura Hummel met Sam Bosma, die als extra veldspeelster werd ingezet, schoot de sterk spelende Thirza Leistra de bal in de voeten van Sanne Brand. Voor de aanvoerster van F.C. Marlène was het vervolgens een koud kunstje om de bal in het lege doel te schieten.

Zegge en schrijven één halve kans kreeg het ‘grote’ F.C. Marlène in de eerste helft. Kyara de Bruin raakte van afstand de paal. Even later verliet de kleine aanvalster door een blessure huilend het veld. Jacky Reus pareerde daarna een schot van Thirza Leistra. Halverwege de eerst helft kwam F.C. Marlène op voorsprong door een doelpunt van Juul van der Kolk. Na een mislukte uitvoering van een ingestudeerde vrije trap, waarbij keepster Laura Hummel de bal op he doel moest rammen, kon Van der Kolk van eigen helft de bal in het lege doel schieten. In het restant van de eerste helft liet Silke van der Wal nog twee grote kansen onbenut.

In de tweede helft zorgde Sam Bosma na vijf minuten, met een doelpunt uit een vrije trap, voor weer hoop in het kamp van Libertas. De Damwâldsters schakelden een tandje bij en de frustraties bij de Noord-Hollanders namen toe; niet alleen op het veld maar ook op de tribune. Tackles op de bal werden niet altijd door het thuispubliek op juiste waarde geschat. Good-old Aaike Verschoor kreeg twee dotten van kansen om haar team vroegtijdig naar de finale te schieten, maar faalde. Het was de soms weer onnavolgbare Silke van der Wal die even later Marissa Elzinga in stelling bracht voor de 1-2. Keepster Jacky Reus wierp zich moedig in de baan van het schot.

Drie minuten voor tijd incasseerde Libertas toch een tweede tegentreffer. Ondanks deze grote tegenslag bleven de meiden van Libertas geloven in een finaleplek. Weer was het Marissa Elzinga die een grote kans onbenut liet en toen was het over en uit. Voor de tweede achtereenvolgende seizoen plaatst Libertas zich niet voor de finale. Het heeft in de Play-Offs laten zien zich te kunnen meten met de top van Nederland. De te smalle selectie zal wel moeten worden uitgebreid om het ultieme doel te bereiken: de kampioensschaal!

Meer info: Eredivisie Vrouwen