Zaalvrouwen Sport Lisboa e Benfica maken favorietenrol op EK zaalvoetbaltoernooi waar

0 0
Leestijd:3 Minuten, 16 Seconden

Het was in de SNIJ Noordhal te Drachten gisteravond genieten geblazen op het EK zaalvoetbaltoernooi voor vrouwen. In de eerste wedstrijd van de avond boekte MosPolytech (Rusland) op karakter een terechte 1-6 overwinning op WFC Inter Media Services (Oekraine). Sport Lisboa e Benfica (Portugal) maakte in de tweede wedstrijd hun favorietenrol helemaal waar door Olimpus Keypartner Roma (Italie) met 3-7 te verslaan.

De aanwezige bezoekers hebben dan ook een mooie zaalvoetbalavond gehad; veel doelpunten, strijd, karakter en met veel hoogtepunten op zowel technisch als tactisch gebied.

In de eerste wedstrijd begon Inter Media Services goed aan de wedstrijd. Het was even alle hens aan dek voor MosPolytech, waarbij de doelvrouw het dan ook even druk had, maar met verve uit de strijd kwam. Het waren bij beide teams vooral de stilstaande situaties die voor gevaar zorgden en MosPolytech dat veelal op de counter loerde. Maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg MosPolytech toch wat meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde dan ook al gauw in enkele kansen. Maar beide doelvrouwen wilden niet wijken en de brilstand bleef dan ook lang op het scorebord staan. Een minuut voor tijd sloeg Inter Media Services toch nog toe; een diepe bal op de spits werd met een bal in de kruising fantastisch afgerond: 1-0. Een ieder maakte zich dan ook al op voor de tweede helft, maar een directe vrije trap voor MosPolytech werd door een speelster van Inter Media Services van richting veranderd, waardoor de doelvrouw kansloos was en 17 seconden voor tijd de gelijkmaker (1-1) op het scorebord kwam te staan, wat tevens de ruststand werd.

In de tweede helft werd het allemaal wat fysieker. Beide teams wilden uiteraard hun eerder opgelopen nederlaag goed maken, zodat er in ieder geval nog om plaats 3 kon worden gespeeld. Inter Media Services was het team dat de meeste overtredingen maakte en in zowel de 3de als 4de minuut werd een speelster van hen dan ook met geel bestraft. In de 29ste minuut wist MosPolytech de 1-2 te scorn en moest Inter Media Services wel (meer) komen. Beide teams kregen hierna wat kansen, maar uiteindelijk was het toch weer MosPolytech dat wist te scoren. Ditmaal eentje om in te lijsten; een directe vrije trap woerd strak in de rechter bovenhoek geschoten, 1-3.

De gemoederen werden wat verhit en de scheidsrechters stuurden even hierna zowel de trainer/coach als de tolk (die ineens vanaf de tribune zo het veld oversteekt) naar de tribune. Hierna ging Inter Media Services dan ook al gauw over op het spelen met een meevoetballende doelvrouw, echter had dit niet het gewenste resultaat. MosPolytech straft dit goed af en wist de eindstand uiteindelijk op 1-6 te brengen. Hierdoor speelt MosPolytech (vanavond) om plaats 3.

De tweede wedstrijd tussen Olimpus en Benfica was en werd de wedstrijd van de avond. Een fantastisch schouwspel waarin beide teams zaalvoetbal op topniveau lieten zien. In de eerste 10 minuten was het Olimpus dat de regie had en wat dan ook resulteerde in een 2-0 voorsprong. Echter, naarmate de wedstrijd vorderde nam Benfica dit over en met zo nu en dan oogstrelend zaalvoetbal werd dit in de eerste helft omgebogen naar een 2-4 voorsprong.

De tweede helft ging Benfica door met waar het was gebleven. Olimpus wilde wel, maar werd door Benfica overklast, zowel verdedigend als aanvallend. Benfica scoorde in de 31ste minuut de 2-5. Hier ging echter een overtreding vooraf, die door de scheidsrechters niet als zodanig werd geconstateerd. Benfica was dan ook zo sportief om Olimpus vanaf de aftrap vrije doorloop te verlenen en de 3-5 te laten scoren.

Zo’n 7 minuten voor tijd besliste Olimpus om met een meevoetballende doelvrouw te gaan spelen, maar ook hier werd dit keihard afgestraft. Het werd uiteindelijk een meer dan verdiende 3-7 overwinning voor Benfica, dat zich op kan maken voor de finale (vanavond om 2.00 uur).