Zaalvrouwen vv Pernis pakken landstitel in het hol van de leeuw

0 0
Leestijd:1 Minuten, 28 Seconden

DRACHTEN – De zaalvrouwen van vv Pernis hebben in Drachten (SNIJ Noordhal) de derde en beslissende wedstrijd om de landstitel met 1-2 weten te winnen, nadat er in de reguliere speeltijd een 1-1 op het scorebord prijkte. Het team van trainer/coach Sharon Zadelhoff pakt hiermee dan toch nog een belangrijke prijs, nadat het eerder in maart van dit jaar de landelijke bekerfinale verloor van KTP Nieuw Roden.

Het team van trainer/coach Symen Abe Hoekstra –regerend landskampioen– staat dit seizoen dan ook met lege handen, al was de strijd om de landstitel waarschijnlijk al een mooi toetje voor zijn team, aangezien het team nogal is verjongd/gewijzigd ten opzichte van het seizoen hiervoor en er geen rekening werd gehouden met een hoofdrol voor dit seizoen.

De wedstrijd begint voortvarend voor Pernis, vrij snel na de aftrap scoort Jennifer Oliveira de 0-1. Hierna krijgt Drachtster Boys veel kansen, maar doelvrouw Bianca Troost houdt haar doel schoon. Net voor rust valt dan toch de gelijkmaker, Marian Meijer schiet in de korte hoek raak (1-1). Hetzelfde beeld in de 2de helft, zowel Drachtster Boys als Pernis hebben veel mogelijkheden om te scoren, maar de doelvrouwen van beide teams (Anna Reitsma respectievelijk Bianca Troost) laten niets meer door. Na de reguliere speeltijd staat er dan ook nog steeds een 1-1 op het scorebord. Een verlenging volgt.

In de verlenging weet Jennifer Oliveira wederom te scoren, waarmee ze de stand op 1-2 brengt. Drachtster Boys gaat op jacht naar de gelijkmaker, maar weet niet meer te scoren, waardoor Pernis –na eerder de landelijke bekerfinale te hebben verloren– dit seizoen toch een belangrijke prijs weet binnen te halen. Want hierdoor mag Pernis wederom Nederland vertegenwoordigen op het EK, dat volgend jaar weer zal plaatsvinden.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P