ZVG/Cagemax Vrouwen 1 met pijn en moeite langs Zeemacht

Den Helder – Na een reis van bijna twee uur speelden de vrouwen van ZVG/Cagemax vrijdagavond jl. de vijfde Eredivisie Futsal wedstrijd van het seizoen. Tegenstander was MSV Zeemacht uit Den Helder. Zeker in thuiswedstrijden een lastige tegenstander voor veel teams. Dik verdiend, maar met enig fortuin won ZVG/Cagemax uiteindelijk. Einstand: 3-4.

Bron: ZVG (Foto: Den Uijl Fotografie)

Het wedstrijdverslag van de laatste wedstrijd, voor de beker uit bij OS Lusitanos, ontbrak vanwege pure teleurstelling over het verloop en de uitslag van die wedstrijd (3-0 verlies). Dit had afgelopen vrijdagavond zomaar weer kunnen gebeuren. 

MSV Zeemacht is een ploeg die zaalvoetbal op een bijzondere manier speelt. Enkel lange ballen en heel veel passie en strijd, gecombineerd met een soort rugbystijl. Veel irritante, kleine overtredingen in de rug die, wanneer de scheidsrechters af en toe iets beter hadden opgelet, minstens een keer of vijf een tienmetertrap voor ZVG/Cagemax hadden op moeten leveren gedurende de wedstrijd. 

De gehele eerste helft had ZVG/Cagemax niks te vrezen van de thuisploeg. Halverwege kwam ZVG/Cagemax verdiend op voorsprong dankzij Noël Elands: 0-1. Niet veel later mocht Marloes Blom vanaf een meter of 12 aanleggen voor een vrije trap. Keurig geplaatst in de hoek verdubbelde Blom de tussenstand: 0-2. Vanuit de enige kans voor rust maakte Zeemacht de aansluitingstreffer: 1-2. 

Na rust startte ZVG/Cagemax dramatisch. Binnen een minuut lag de gelijkmaker in het doel na een inschattingsfout in de verdediging: 2-2. Nog steeds was er niks aan de hand voor ZVG/Cagemax, maar er moest wel uit een ander vaatje getapt gaan worden. Op aangeven van Esther Lakerveld was het Patricia Looijen die ZVG/Cagemax weer op voorsprong zette: 2-3.

Na de zoveelste overtreding wisten zowel Noël Elands en haar tegenstandster zich niet te beheersen. De scheidsrechters konden niet anders dan beide kemphanen met een rode kaart uit de zaal te verwijderen. 

ZVG/Cagemax leek de wedstrijd weer onder controle te hebben, maar na een derde fout in de verdediging wist Zeemacht wederom de gelijkmaker te produceren: 3-3. Het chagrijn spatte er vanaf bij ZVG/Cagemax. Wanneer het voetballend niet loopt moeten de mouwen opgestroopt worden. Degene die dat tot een kunst verheven heeft is Marloes Blom. Op aangeven van Esther Lakerveld was zij het die ZVG/Cagemax aan de broodnodige drie punten hielp: 3-4.

In de absolute slotfase kwam ZVG/Cagemax één keer ontzettend goed weg na een fantastische uithaal op de kruising van een speelster van Zeemacht. Wanneer beide ploegen de helft van het aantal kansen hadden gemaakt had er waarschijnlijk 3-11 op het scorebord gestaan, maar ook 3-4 betekent drie punten. 

Waarom de drie punten broodnodig werden genoemd hierboven? De laatste wedstrijden liep het even wat minder en waren de resultaten niet positief. ZVG/Cagemax liet tegen Zeemacht wel weer zien over enorm veel voetballend vermogen te beschikken en daarnaast zit het met de werklust ook goed!

Selectie ZVG/Cagemax VR:

– Patricia Degener
– Mandy de Jong
– Sanne Brand
– Esther Lakerveld
– Kayla van den Boomgaard
– Marloes Blom
– Noël Elands
– Patricia Looijen
– Daniëlle Kortlever. 

De komende weken staan er een aantal belangrijke wedstrijden op het programma met het oog op het verloop van de competitie. Komende vrijdag (4 november) staat de altijd spannende ontmoeting met zvv Den Haag op het programma, in Gorinchem.

Tot dan!

Meer info: Eredivisie Vrouwen

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom

GRATIS
BEKIJK