ZVG/Cagemax Vrouwen vernedert koploper zv Libertas

0 0
Leestijd:3 Minuten, 8 Seconden

Damwâld – Na enkele weken afwezigheid eindelijk weer een wedstrijdverslag van ZVG/Cagemax Vrouwen 1. Hiervoor moest jullie vaste journalist afreizen van Gorinchem naar het Friese Damwâld voor de wedstrijd tussen de koploper van de Eredivisie, zv Libertas, en de nummer drie van de ranglijst, ZVG/Cagemax.

De reis van twee keer + 200 kilometer bleek niet voor niets te zijn gemaakt. ZVG/Cagemax overklaste de nog ongeslagen koploper (15 overwinningen en 1 gelijkspel) met maar liefst 0-5.

Bron: ZVG (Foto: Den Uijl Fotografie)

Een puike prestatie van de Gorkumse vrouwen. Zo kan de overwinning van ZVG/Cagemax het beste omschreven worden. Het tactische plan, gesmeed door trainer/coach Johan van der Hoek, werd tot in detail uitgevoerd. Alle (!) speelsters van ZVG/Cagemax scoorden een dikke voldoende in de beste wedstrijd (als collectief) van het seizoen. De gedesillusioneerde koploper van de Eredivisie droop af na een masterclass zaalvoetbal, zeker tijdens de tweede helft. 

De eerste helft waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. ZVG/Cagemax had de zaken goed op orde en kwam in de openingsfase van de wedstrijd geen enkel moment in de problemen. De thuisploeg kwam niet door de hechte defensie van ZVG/Cagemax heen. Halverwege de eerste helft ontving Marloes Blom de bal in de middencirkel en de keepster van zv Libertas stond aan de grond genageld toe te kijken hoe Blom de bal van afstand kogelhard in de kruising knalde: 0-1.

Wanneer zv Libertas in de buurt van de goal van ZVG/Cagemax kwam stond Anna Reitsma in de weg met een tweetal katachtige reddingen. Hierdoor gingen beide ploegen rusten met een minimale voorsprong voor de gasten: 0-1.

Na het fluitsignaal voor de start van de tweede kwam ZVG/Cagemax pas echt los. De thuisploeg wilde wat meer druk zetten en daar profiteerde ZVG/Cagemax direct na rust snel twee keer van. Eerst was het Kelly Hollak die na een slim wippertje van Patricia Looijen de keepster van zv Libertas verschalkte met een prachtige lob: 0-2. Vervolgens was Hollak de aangeefster bij misschien wel de mooiste goal van de avond. Na een schitterende sleepbeweging bereikte zij de mee opgestoomde Esther Lakerveld aan de rechterkant van de vloer. Zonder na te denken plaatste Lakerveld de bal strak in de goal: 0-3 (hopelijk is de speelster van zv Libertas, die bij de sleepbeweging van Hollak door de nooduitgang leek te verdwijnen, inmiddels terecht).

Na de 0-3 nam ZVG/Cagemax gas terug en ging zv Libertas met een mee voetballende keepster spelen. Ook hier was ZVG/Cagemax, spelend in twee gelijke blokken, goed op voorbereid. Behoudens twee ballen op de paal kwam ZVG/Cagemax niet in de problemen in deze fase en was het wachten op de 0-4. Een te gehaast spelend zv Libertas verloor de bal aan Kayla van den Boomgaard die de 0-4 op het scorebord bracht. Ook het slotakkoord van de avond was voor Van den Boomgaard. Dit keer op aangeven van Daniëlle Kortlever. Eindstand: 0-5.

Complimenten aan de speelsters en staf van ZVG/Cagemax. Na een lange reis zo’n prestatie neerzetten tegen een tegenstander die niet of nauwelijks te verslaan leek dit seizoen… Tot vanavond dan… De terugreis was hierdoor ook een stuk aangenamer!

Op weg richting de bus kwam misschien nog wel het mooiste compliment van de avond voorbij van één van de speelsters van zv Libertas: “Wat een nachtmerrie. We zijn van het kastje naar de muur gespeeld. Dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

Selectie ZVG/Cagemax:
Anna Reitsma
Mandy de Jong
Esther Lakerveld
Kelly Hollak
Kayla van den Boomgaard
Marloes Blom
Noël Elands
Patricia Looijen
Daniëlle Kortlever
Anouk Nederlof 

Volgende week neemt ZVG/Cagemax het in eigen huis op tegen zvv Den Haag. Aftrap in Sporthal de Oosterbliek zal om 20.45 uur zijn.

Meer info: Eredivisie Vrouwen

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P