REUZ – E’oord: één punt gewonnen of twee verloren?

0 0
Leestijd:1 Minuten, 29 Seconden

Het was afgelopen woensdagavond een apotheose in de Topklasse F om je vingers bij af te likken. Twee ploegen (Westerkwartier en Futsal Emmeloord) konden kampioen worden. De zaalvoetballers van REUZ zaten op het vinkentouw en hadden nog een kleine kans op de titel.

Daarvoor moest eerst Westerkwartier verliezen van Frisia. En dat gebeurde. Het gaf het duel tussen Emmeloord en REUZ nog meer spanning, want bij winst van de thuisploeg pakten zij het kampioenschap.

Bron: z.v.v. REUZ

Het werd een eenzijdige, maar ook uiterst boeiende strijd. De Vriezenaren waren gehavend in de polder en beperkten zich toch gegroepeerd verdedigen en counteren. En dat lukte weer uitstekend, met een uitblinkende goalie Rolf van Wijk in de hoofdrol. Uiteraard ontbrak het de ploeg van Mike Baalmans ook niet aan geluk, want Futsal Emmeloord raakte zeker drie keer de deklat.

Al snel werd het 1-0, maar dankzij Patrick Steenbergen werd het ook weer gelijk. Na rust kwam REUZ op 1-2 (via Steenbergen) en kwam Emmeloord weer langs zij. Vervolgens counterde REUZ naar 2-3 (eigen doelpunt) en leek zo de overwinning te stelen. Maar een minuut voor het eindsignaal volgde toch nog de (uiteraard terechte) 3-3. Het betekent dat Emmeloord alsnog in de wachtkamer moet plaatsnemen voor een eventueel kampioenschap. REUZ is uitgespeeld en kan de titel (en periodetitel) vergeten.

Desondanks wel een uitstekend resultaat natuurlijk, want de plaats in de (sub)top van de Topklasse F behoort zeker nog tot de mogelijkheden. Daarvoor moet er in ieder geval komende vrijdag worden gewonnen. Dan komt hekkensluiter De Herauten op bezoek. En inmiddels is ook duidelijk dat dat voor REUZ 1 in deze samenstelling de laatste is op een vrijdagavond. Het vlaggenschip stopt na vijftien seizoenen met zaalvoetbal op niveau.

Meer info: Topklasse F

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P