0 0
Leestijd:4 Minuten, 26 Seconden

De nodige voetbalclubs op het veld zijn al begonnen of gaan deze week beginnen met trainen en oefenen en ook in de zaal begint het seizoen weer langzaam te naderen. Laten we beginnen met wat er in de zomerstop gebeurde bij ZVS. Ten eerste heeft ZVS een hoofdsponsor, maar dat had u misschien al wel voorbij zien komen. Vanaf dit seizoen is het dus ZVS/Filias.

De selectie kent voor dit seizoen ook een paar wijzigingen. Laten we beginnen met de nieuwelingen. Wie ook het veldvoetbal in de regio volgt zal wel zien dat er in de regio 2 spelers met de (achter)naam de Laat veelvuldig scoren. De een hadden we al en de tweede hebben we nu ook. Martin de Laat is de eerste nieuweling. De geboren en getogen Dungenaar maakte op het veld z’n doelpunten voor Den Dungen, Haarsteeg, PSV/AV en speelt nu op het veld voor het Vughtste Zwlauw VFC. Afgelopen seizoen scoorde hij bij Zwlauw VFC 27 doelpunten in de competitie. Toch zal Martin, vanwege z’n werk, niet elke week kunnen spelen.

De volgende nieuweling komt uit Best en luistert naar de naam Stef Vervloet. Hij is op het veld speler van Wilhelmina Boys. Dan nieuweling nummer 3, dat is Wesley Diepens. Hoewel hij uit Oisterwijk komt speelt hij op het veld voor het Haarense Nemelaer. Wesley valt vooral op met z’n lengte. Als je Nemelaer 1 ziet spelen en je ziet een lange speler met rugnummer 10, dat is Wesley Diepens. Ook is er een speler weer terug in Gestel, Thomas Nommensen. Vanwege z’n studie kon hij de afgelopen jaren niet spelen. Hij debuteerde al op z’n 15e in ZVS 1 én heeft een interland in het jeugdzaalvoetbal op z’n naam staan. Aan alle nieuwe spelers, van harte welkom of welkom terug.

Ook zijn enkele spelers er dit seizoen niet meer bij. Mo Gigold, vorig seizoen goed voor 28 doelpunten verdeeld over competitie (24), beker (3) en vriendschappelijke wedstrijden (1) is vertrokken naar BE ’79 in Berkel-Enschot. Ook Koen Hoek zal er dit seizoen niet bij zijn vanwege z’n werk. Voor de rest blijft de groep van vorig seizoen wel intact. Al herstellen Nick van der Bruggen, Ymanuel Hurkmans, Joep van der Meijden en Collin Van Den Bergh nog wel van blessures.

Ook in de staf is er wat veranderd. Kees van den Hout is gestopt als leider/verslaggever en hij wordt als leider opgevolgd door Roy van Gulick en Jurgen Hamers neemt de taken waar als verslaggever.

Dan de wedstrijd, tegen Braakhuizen. In Sporthal De Braaken te Boxtel trapte de blauw-zwarte formatie het nieuwe seizoen af tegen de Hoofdklasser. Van de nieuwe mensen speelde vanavond alleen Stef en Martin mee. En Thomas maakte z’n rentree in het blauw zwart. Ondanks dat de eerste kansjes voor ZVS waren was het Braakhuizen dat na 13 minuten via een uitbraak de 0-1 kon scoren. Eén minuut later was die schade alweer gerepareerd en was het een van de nieuwelingen die het eerste doelpunt van het seizoen wist te scoren. Stef Vervloet wist een schot van Daan Van Uden te verlengen met de linkervoet en de 1-1 op het bord te brengen. Weer een minuut later was Stef opnieuw betrokken bij een doelpunt. Zijn pass werd door Luuk van Loon doeltreffend afgerond: 2-1 voor ZVS. Daarna was Thomas dichtbij de 3-1. Zijn schot ging vol op de kruising. Vlak voor het rustsignaal moest ZVS toch nog de 2-2 incasseren.

Ook na de rust kreeg het publiek een aantal goede aanvallen van ZVS te zien maar toch werden die niet beloond met doelpunten. Braakhuizen was ook een paar keer gevaarlijk en moest keeper Joris Schellekens zich ook onderscheiden met enkele goede reddingen. De 2e helft was 10 minuten oud toen Stef een duel om de bal won van z’n tegenstander en scoorde beheerst de 3-2. Niet lang daarna was het verschil voor het eerst deze avond twee en het waren de de Laatjes die daarvoor zorgde. Rico de Laat stuurde Martin op de keeper af. Die miste nog in eerste instantie maar rondde z’n eigen rebound wel af; 4-2. Toch wist Braakhuizen wederom tegen te scoren, 4-3. Braakhuizen was een paar keer ook dichtbij de 4-4 en ZVS bij de 5-3 en uiteindelijk in de laatste minuten besliste ZVS het duel en het was een identiek doelpunten als de 3-2. Stef was feller dan z’n tegenstander in een duel om de bal en rondde ook nu beheerst af en zette daarmee de eindstand op 5-3 voor ZVS.

Een wedstrijd waarin de nieuwelingen zich lieten gelden en met name Stef zal, door z’n 3 doelpunten en 1 assist, z’n officieuze debuut niet snel vergeten. Toch was het voor de meeste te merken dat het, zonder nog een training nog bij hun veldclub te hebben gehad, toch wel wat zwaar was om dan meteen een wedstrijd te spelen en waren er ook wat lichte klachten. Toch kon iedereen van begin tot eind paraat staan om te spelen.

Aanstaande maandag, 20 augustus, speelt ZVS opnieuw in sporthal De Braaken in Boxtel een oefenwedstrijd. Nu komt CFM/Transito uit de 1e divisie op bezoek. Aanvang is 21:15 uur. Tot dan!

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0