0 0
Leestijd:2 Minuten, 59 Seconden

De kansen waren voor LEBO, de doelpunten voor ZVS. In de laatste wedstrijd voor de winterstop wist ZVS 1 een knappe en belangrijke zege te boeken.

Bron: ZVS (Foto: ZVS)

Het was een Brabantse avond in de sporthal van het Calvijn College in Amsterdam-Slotervaart. Het 1e speelde de topper tegen FC Eindhoven en wij van ZVS mochten de ‘voorwedstrijd’ spelen tegen LEBO 2.

ZVS ging per bus naar Amsterdam. Een quizje voor onderweg, met dank aan Richard Van de Kerkhof, samen even wat eten en een hoop gezelligheid. Je had het niet in de gaten, maar er moest ook nog gewoon een wedstrijd gespeeld worden, waar ook nog 3 belangrijke punten op het spel staan. Toch was het LEBO dat via Issam El Llaimouch een 1-0 voorsprong nam. Niet lang daarna wist Martin de Laat al voor de gelijkmaker te zorgen. In de 8e minuut wist LEBO via Anass Ould Sadik opnieuw de leiding te nemen, waarna ook nog 2x het aluminium werd geraakt. Yassine El Hamdaoui raakte de paal en Joep van der Meijden via doelman Marcel Ons de lat. Met nog 26 seconden op de klok wist Martin een goede diepe bal van Joep af te ronden waarmee de ruststand een feit was: 2-2.

De 2e helft kenmerkte zich in het feit dat LEBO de nodige kansen creรซerde, maar of ze schoten vaak net over, of doelman Rob van Kruijsdijk lag goed in de weg. Rob leidde ook de 2-3 in. Met een uitgooi zette hij Joep vrij voor Ons en via de kluts (eerst tegen doelman en dan via het lichaam van Joep) ging hij erin. Een lange bal van Richard leidde de 2-4 van ZVS in. Joep hield de bal goed bij en liet de meegekomen Luuk van Loon scoren. Na precies een half uur kwam LEBO via Arcinio Gimith terug tot 3-4, maar vanaf de aftrap scoorde Martin z’n 3e treffer, ondanks het feit dat hij behoorlijk werd vastgehouden, klutste de bal er gewoon in. Een minuut later leek Joep voor de beslissing te zorgen. Na weer een uitgooi van Rob maakte hij oog in oog met Ons geen fout. Toen LEBO op 4-6 leek te komen haalde Koen Hoek een inzet van de lijn. Maar de 4-6 kwam, d.m.v. een 10 mtr. trap toch. Redouan Makraou was de schutter en diezelfde maakte met nog 16 seconden te gaan ook nog de 5-6, maar de punten gingen mee naar Gestel. Na afloop werd ook nog even ASV LEBO – FC Eindhoven meegepikt en ook hier een nipte zege voor de bezoekers.

Hoewel de competitie nog niet helemaal halverwege is, gaat ZVS 1 wel als nummer 7 de winterstop in. Op zich maken we dus een prima jaar door in de Eerste Divisie. Maar eerlijk gezegd, en misschien nemen de nodige spelers en staf leden het uw verslaggever kwalijk dat hij dit zegt, maar eigenlijk is het enige team waar we ons kwalitatief mee konden meten was CFM/Transito. De andere ploegen hadden duidelijk meer kwaliteit in huis, en soms hadden we de pech dat we sommige teams, waar we in principe ook resultaat tegen konden boeken, op het verkeerde moment troffen, er toch ruim van verloren werd, en die vervolgens bezig zijn met een goede reeks (Den Haag, Madereros en JCK bijvoorbeeld).

Op vrijdag 17 januari 2020 hervat ZVS 1 de competitie met het thuisduel met de enige club die we nog niet troffen: ZVV Ede. Voor nu, namens de selectie en stafleden van ZVS: fijne feestdagen en een gelukkig 2020!

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0