ZVS/Bodemflex pas na rust bij de les tegen Houthalen

0 0
Leestijd:1 Minuten, 40 Seconden

Het jonge ZVS kreeg vrijdag in de 1e helft zaalvoetbal les van Houthalen en de 4-0 ruststand was nog niet eens geflatteerd. Na rust liet het zien helemaal niet onder te doen voor de Belgische 1e divisionist en qua score in de 2e helft werd het zelfs 1-3, wat in totaal dus 5-3 was.

Bron: ZVS

In de sporthal waar afgelopen seizoen de finale van de Futsal Beker van België werd gespeeld, speelde ZVS tegen Houthalen. Dennis Kapteijns maakte vanavond zn officieuze debuut voor ZVS en speelde ruim 40 minuten. Toch moest Dennis in de eerste 4 minuten al 2x vissen. De verschillen in de 1e helft waren duidelijk. Houthalen speelde vaak in een te hoog tempo voor ZVS en meer doelpunten konden ook niet uitblijven en die kwamen dan ook. Met een 4-0 ruststand kwam ZVS er nog genadig van af. Alleen Yusuf Ogutcu was nog het dichtste bij een doelpunt.

Hoe anders was het na rust. ZVS speelde ineens een stuk beter dan de eerste 25 minuten bij elkaar. Maar de eerste de beste kans voor de thuisploeg was wel meteen weer een doelpunt: 5-0. In België noemen ze deze stand ook vaak “Forfaitcijfers”. Ook al bleef ZVS de betere na rust, het zat niet mee. Zo eindigde een inzet van Axel van Litsenburg via een been op de lat. Jim Mutsaars wist na 38 minuten dan eindelijk het net te vinden: 5-1. Sky van Dongen scoorde op aangeven van Jorn Pijnenburg de 5-2 en de andere jongeling, Axel, rondde een mooie aanval af voor 5-3. In de stand kwam geen verandering meer, maar als ZVS in de 2e helft net zo speelde als in de 1e, had het niet hoeven te verliezen van Houthalen. Vervolgens werd in Hasselt nog de voorbereiding afgesloten.

Aanstaande vrijdag opnieuw een verre reis voor ZVS 1. In Middelburg tegen de plaatselijke ZVV wordt er dan gespeeld in de voorronde van de landelijke beker.

Meer info: OEFENWEDSTRIJDEN