0 0
Leestijd:3 Minuten, 3 Seconden

Na 6 wedstrijden heeft ZVV BE’79 nog altijd het maximaal aantal punten, afgelopen vrijdagavond werd er met 8-2 gewonnen van de beloften van Futsal Apeldoorn en staat de ploeg van coach Koen Schollen met 18 punten uit 6 wedstrijden bovenaan de ranglijst. Nummer 2 is tegenstander van aanstaande vrijdag, FCK De Hommel.

ZVV BE’79

De wedstrijd tegen Futsal Apeldoorn begon in een hoog tempo, de eerste kans was voor de gasten. Een snelle omschakeling werd afgerond met een diagonaal schot dat voorlangs ging. Even later was Reggy Elias tot tweemaal toe gevaarlijk met schoten vanuit de 2e lijn. In de derde minuut kwam Futsal Apeldoorn op voorsprong, miscommunicatie bij een intrap leidde het tegendoelpunt in. Vanuit een moeilijke hoek wist Jawad Elouansaidi, via het been van doelman Dennis Kapteijns binnen te schieten, 0-1. Nog geen minuut later was het alweer gelijk, een perfecte lange bal van doelman Kapteijns werd schitterend gecontroleerd door Piet Adams en vervolgens onhoudbaar binnen geschoten 1-1. Vanaf dat moment groeide de thuisploeg in de wedstrijd, het domineerde en kreeg kansen om op voorsprong te komen. De jonge ploeg van coach Mohammed Botaarout, in het verleden topspeler van o.a. LZV/Kuypers en in 2008 nog strijdend om het Nederlands kampioenschap met ZSW/Oriënt Plaza uit Wijchen, liet zich niet onbetuigd en kwam er enkele keren gevaarlijk uit.

Toch was het de thuisploeg dat op voorsprong kwam. Soufiane Allach omspeelde zijn tegenstander en schoot hard via de onderkant van de lat zijn ploeg op voorsprong, 2-1. Even later was het opnieuw raak toen Reggy Elias met een perfecte pass de vrijgelaten Jeroen Hakkens vond, 3-1. Toch gaf Futsal Apeldoorn zich niet zomaar gewonnen en beet van zich af, kreeg kort voor rust nog twee goede kansen maar doelman Dennis Kapteijns voorkwam de ze terug in de wedstrijd kwamen. Het was zaak voor BE’79 om met een ‘veilige’ 3-1 voorsprong te rust te halen. Maar het werd nog veel mooier voor de thuisploeg toen de gasten even niet bij de les waren. Plotseling prijkte er een 5-1 ruststand op het scorebord, in de laatste minuut voor de rust was het Muhammed Gigold die op aangeven van Jeroen Hakkens binnen kon tikken en even later was diezelfde Gigold de aangever op Soufiane Allach die de 5-1 binnen tikte.

De tweede helft was nog maar net begonnen of de wedstrijd leek al definitief beslist, Piet Adams zag zijn inzet via de paal terugkomen maar Reggy Elias benutte het buitenkansje, 6-1. De wedstrijd werd rommelig met veel onnodig balverlies aan beide kanten, waardoor er voor beide ploegen nog voldoende kansen waren om tot scoren te komen. In de 33e minuut was er een individuele actie van Reggy Elias voor nodig om het publiek weer op te laten veren. Met een onhoudbaar schot kon er eindelijk weer gejuicht worden, 7-1.

Even later kwam Futsal Apeldoorn op 7-2, Tyronne Martina tikte bij de 2e paal binnen na een snel uitgevoerde counter. Het mooiste werd voor het laatste bewaard, Mo Gogold en Mohammed Marouanne combineerde op schitterende wijze langs de zijlijn om vervolgens in de kleine ruimte verder te combineren, uiteindelijk was het Ilias Belhaj die het eindstation was en de eindstand bepaalde, 8-2.

Aanstaande vrijdag staat er een heuse topper op het programma, ZVV BE’79 reist af naar ‘s-Hertogenbosch voor de clash met FCK De Hommel. De ambitieuze ploeg steekt hun ambities niet onder stoelen of banken, met spelers als Adil Zouthane, Najib El Allouchi, Karim Bali en Younes Hadouir beschikken ze over een sterke selectie. Aanvang van de wedstrijd is 21.30 uur in sporthal Schutskamp.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0