ZVV Beringe/Second Go Electro vergeet zichzelf te belonen

0 0
Leestijd:2 Minuten, 51 Seconden

ZVV Beringe/Second Go Electro heeft geen punten kunnen pakken in het duel tegen HHC Hardenberg. De ploeg vergat zichzelf te belonen en kreeg in de slotfase de deksel op de neus. In sporthal Piushof eindigde het duel in 3-5.

Bron: ZVV Beringe

Coach Tim van Ophoven kon in deze wedstrijd beschikken over Jeroen Verkennis. De spits besloot na vorig seizoen een stapje terug te doen in de zaal, maar was in de wedstrijd tegen HHC Hardenberg beschikbaar. Daar stond de afwezigheid van Marco Daniels, vorige week nog goed voor 2 goals, tegenover.

ZVV Beringe begon prima aan de wedstrijd en nam direct het initiatief. De eerste 10 minuten waren voor onze mannen, maar verder dan enkele speldenprikken kwam de Limburgse formatie niet. De grootste mogelijkheid kwam na een goede actie van Ayoub Amhaouch, maar de bal werd bij de tweede paal gekeerd. Uit het niets kwamen de bezoekers uit Hardenberg in minuut 11 op voorsprong. Ze hadden nog niet veel weggegeven, maar na een counter werd een schot uit een lastige hoek achter Jeremy Caessens geschoten, 0-1. Het restant van de eerste helft leek dood te bloeden, maar met nog 15 seconden op de klok ging ZVV Beringe nog een keer in de aanval. Het schot van Sidi Kourouma werd geblokt, maar in het doelgebied wist Jeroen Verkennis, als een ware Cristiano Ronaldo, hoger te springen dan de keeper met zijn handen kwam. Hij scoorde met zijn hoofd de gelijkmaker.

In de tweede helft kwam het eerste gevaar van Lucas den Mulder. Hij combineerde door de verdediging, maar de keeper wist zijn inzet te keren. In minuut 25 en 26 ging het even snel, want de Hardenbergse formatie profiteerde van een klutsbal en counterde naar 1-2 en 1-3. ZVV Beringe had de wedstrijd in handen, maar HHC Hardenberg wist het voordeel in de score naar zich toe te trekken. ZVV Beringe mocht een flinke achtervolging inzetten. Al snel wist Bram Meeuwissen de aansluitingstreffer te scoren. Hij wist zijn directe tegenstander te poorten en schoot oog in oog met de keeper raak. In minuut 32 kwam de gelijkmaker op het bord. Jeroen Verkennis was er als de kippen bij om afgeslagen bal op te pikken. Na een behendige beweging wist hij de keeper te verschalken, 3-3.

Het momentum was voor ZVV Beringe en de ploeg kreeg diverse kansen. De bal wilde er maar niet in, terwijl HHC Hardenberg weer effectief bleek. Een eenvoudig gegeven vrije trap werd via een Beringse been in het doel geschoten, 3-4. ZVV Beringe bleef aandringen, maar keer op keer ging de bal niet tegen het net. Mede door goed keeperswerk en een compacte verdediging van de bezoekers. De laatste 2 minuten krijgt Ilias Amhaouch het keepersshirt aan en gaat meespelen als veldspeler, maar ook dit leverde geen succes op. HHC Hardenberg liep na een overduidelijke overtreding nog verder uit in de laatste minuut. Jeroen Verkennis werd ter hoogte van de middenlijn flink in de rug gelopen, maar de scheidsrechters van dienst zagen hier geen overtreding in. Een onbegrijpelijke beslissing, waardoor de wedstrijd in het slot viel.

Helaas geen punten voor ZVV Beringe in dit belangrijke duel. Onze mannen zien HHC Hardenberg nu passeren op de ranglijst, terwijl Morado door een gelijkspel bij ZVV Ede op gelijke hoogte komt. Over 2 weken speelt ZVV Beringe wederom een thuiswedstrijd. In sporthal Piushof zal ZVS de tegenstander zijn.

Meer info: Eerste Divisie C