ZVV Beringe/Second Go Electro verkoopt huid duur aan periodekampioen

0 0
Leestijd:4 Minuten, 50 Seconden

In de laatste wedstrijd van het seizoen heeft ZVV Beringe/Second Go Electro met 3-5 verloren van ZVC Veenendaal. Hierdoor gingen de bezoekers er met de tweede periode vandoor. ZVV Beringe kon in deze wedstrijd niet beschikken over Jeroen Verkennis en Daan Verlijsdonk. Zij werden vervangen door talenten uit ZVV Beringe 2.

Bron: ZVV Beringe

De bezoekers kwamen met een grote selectie, waar menig veldteam jaloers op zou zijn geweest. Echter kon ZVV Beringe ook beschikken over een grote groep met o.a. talenten Jordi Kirkels, Guus Dielissen en Kas Vanlier. ZVC Veenendaal is bezig aan een sterke periode en had in de tweede seizoenshelft slechts 1x punten laten liggen. Bij winst waren de bezoekers zeker van promotiewedstrijden voor een plek naar de Eredivisie. ZVV Beringe streed volop voor de vijfde plek op de ranglijst.

In sporthal Piushof werd om 20:00 afgetrapt tussen twee teams die nog een keer alles zouden geven om het seizoen in stijl af te sluiten. ZVV Beringe begon met een sterk blok en kwam er in de eerste minuten een aantal keren kansrijk uit. In de derde minuut werd het bal geopend door Bram Meeuwissen. Op de rand van het doelgebied omspeelde hij zijn tegenstander en schoot de bal strak in de kruising, 1-0. ZVC Veenendaal had het meeste balbezit, maar had het lastig met het verdedigend blok van ZVV Beringe. De bezoekers kwamen met enkele schoten van afstand en voorzetten op de tweede paal wel in de buurt van de gelijkmaker.

Aan de andere kant kwam ZVV Beringe er gevaarlijk uit, maar pogingen van o.a. Ilias Amhaouch, Jordi Kirkels en Bjorn Korsten troffen geen doel. In minuut 13 viel de gelijkmaker. Na balverlies op eigen helft rekende keeper Jeremy Caessens op een voorzet op de tweede paal. De aanvaller besloot om direct op doel te schieten, waardoor de bal onfortuinlijk achter Jeremy viel. Het spel golfde op en neer, wat zorgde voor een waar spektakel voor de goedgevulde tribunes. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg ZVV Beringe de vijfde overtreding tegen, maar tot een 10-meter-trap kwam het uiteindelijk niet. De ploegen gingen rusten met een gelijke stand, 1-1.

Na rust besloot coach Frank Brands om tweede doelman Kas Vanlier te laten debuteren. De jonge keeper had al enige keren op de bank gezeten en maakte zijn minuten bij ZVV Beringe 2, maar tot minuten in ZVV Beringe 1 was het tot dusver nog niet gekomen. Een mooie beloning voor zijn inzet en een mooi signaal richting de toekomst. Kas mocht direct een aantal keer aan de bak, maar liet zien waarom Frank hem de kans gunt. ZVV Beringe was ingesteld op een tegenstander die met meer pressie ging spelen.

Al snel pakte dit goed uit, want onze mannen maakten het veld groot. Baltovenaar Marco Daniels weet daar wel raad mee. Hij kreeg de bal op zijn eigen achterlijn. Met een goede versnelling liet hij zijn tegenstander zijn hielen zien en kon hij opstomen naar de helft van de tegenstander. Uit een onverwachte hoek schoot hij ZVV Beringe weer op voorsprong, 2-1. ZVC Veenendaal ging nog meer aanzetten en hoger drukken, waardoor ZVV Beringe het balbezit aan de tegenstander liet en bleef loeren op de counter. Vlak na de 2-1 vielen in kort tijdsbestek Bjorn Korsten en Kris Hermans met blessures uit, waardoor ze niet meer konden spelen in deze wedstrijd. ZVV Beringe had ineens minder wisselmogelijkheden en moest terugvallen op de jonge talenten en veel strijd en vechtlust.

Dit ging naar behoren, want 7 minuten voor tijd kwamen onze mannen op 3-1. Guus Dielissen was de gelukkige die de bal in het doel kon schieten. ZVC Veenendaal wist wat het te doen stond, want de ploeg moest ineens minimaal 3 doelpunten maken voor de periodewinst. Echter is dit in zaalvoetbal zeker niet onmogelijk en dat bewezen de bezoekers ook. In ruim 2 minuten zuivere speeltijd werd de 3-1 omgedraaid. De 3-2 viel na een goed actie van de spits en een schot uit een lastig hoek. De 3-3 rolde tergend langzaam binnen, nadat Kas was uitgespeeld. Bij de 3-4 wist Kas nog goed te redden, maar viel de rebound voor de voeten van de bezoekers. Op deze poging was Kas kansloos.

In het vervolg ging ZVV Beringe nog vol op zoek naar de gelijkmaker, maar werd de wedstrijd ontsiert door vreemde beslissingen van een van de scheidsrechters. In minuut 39 kwam ZVV Beringe in een overtalsituatie op de helft van de tegenstander. Ilias Amhaouch draaide goed weg bij zijn tegenstander die vol doorzette op zijn standbeen. Tot ieders verbazing floot de scheidsrechter niet voor een overtreding en konden de bezoekers met 2 spelers richting Kas opstomen. Dit werd vakkundig uitgespeeld, waardoor er een 3-5 op het bord stond. Niemand in de zaal kon deze beslissing van de scheidsrechter begrijpen, waardoor er nog enig tumult in de zaal ontstond. Hierbij wilde diezelfde scheidsrechter zichzelf nog eens laten gelden en deelde hij enkele onnodige gele kaarten uit. De beelden van dit moment zullen volgen, oordeel zelf. In de resterende 1,5 minuut vielen geen noemenswaardige momenten meer te noteren.

ZVV Beringe feliciteert ZVC Veenendaal met de overwinning en wenst het team veel succes in de nacompetitie. Beide ploegen hebben er op de laatste speeldag een mooi spektakel van gemaakt. Wederom liet ZVV Beringe zien thuis te horen in de Eerste Divisie en klaar te zijn voor de toekomst. Door de verrassende overwinning van JCK/Aiso zakt ZVV Beringe een plek op de ranglijst en wordt het eerste jaar op landelijk niveau afgesloten met een zesde plek.

ZVV Beringe dankt alle supporters en vrijwilligers voor hun bijdrage aan het afgelopen seizoen. Wij kijken alweer uit naar het nieuwe seizoen!

Meer info: Eerste Divisie B