0 0
Leestijd:2 Minuten, 25 Seconden

Afgelopen vrijdag kreeg ZVV Den Haag FC Westland op bezoek. Na jaren weer een echte derby in het Haagse in de Eerste Divisie. De teams kennen elkaar goed en er heerst een gezonde rivaliteit.

Bron/Foto: ZVV Den Haag

Het ZVV van coach Jeroen Bloemaert begon scherp aan het duel en kreeg in de openingsfase een aantal grote kansen die helaas niet benut werden. Toch kwam ZVV in de 4e minuut  op voorsprong 1-0. FC Westland kwam ook beter in de wedstrijd en het spel golfde heen en weer wat kansen voor beide doelen opleverde, maar beide doelmannen lieten zien dat zij hun mannetje staan.
Het publiek kon zich opmaken voor een aantrekkelijke wedstrijd.

ZVV Den Haag kwam na een mooie aanval op 2-0. Een verkeerde pass in de achterhoede van ZVV zorgde voor de aansluitingstreffer voor FC Westland 2-1. Helaas konden ze deze aansluiting niet lang koesteren want snel was de 3-1 al een feit.
ZVV was in die fase duidelijk beter in hun kansen afmaken en kwam ook nog op 4-1. Een 10 metertrap had misschien de nekslag kunnen zijn, maar deze werd helaas gemist. Net voor rust werd een onachtzaamheid in de defensie van ZVV afgestraft en kwam FC Westland op 4-2.

Na rust een aandringend FC Westland op zoek naar de aansluitingstreffer om ZVV de definitieve knock-out te brengen. Het regende kansen voor beide doelen en er werden stevige duels uitgevochten. Na 10 minuten zorgde een rode kaart voor ZVV Den Haag voor de ommekeer. FC Westland maakte goed gebruik van de man meersituatie en kwam op 4-3.

Ze roken bloed en gingen nog meer druk zetten. ZVV kreeg daardoor ook nog zat kansen maar werden helaas niet in doelpunten omgezet. En de regel dat als je de kansen zelf niet maakt …. dan krijg je de deksel op je neus. FC Westland kwam op 4-4 en de vreugde was groot. Beide teams gingen vol voor de winst en nu was het FCW die op voorsprong kwam (4-5) door een snelle omschakeling doeltreffend af te ronden.

ZVV Den Haag ging daarop vol in de aanval en kreeg zat kansen, alleen de scherpte en soms overzicht voor het doel ontbrak.
Zo werd ook een man meer situatie onbenut. 10 seconden voor het einde mocht ZVV nog een 10 metertrap nemen maar deze werd gestopt. Zo bleef het 4-5 en ZVV Den Haag moest zijn eerste nederlaag slikken.

Het talrijk aanwezige publiek was de grote winnaar deze avond. Een wedstrijd waar echt alles inzat. Goed voetbal met mooie doelpunten, maar ook fouten en emoties die in een derby thuishoren.

Doelpuntenmakers ZVV:
Djamel Boerstra 2x
Bill Odidi 1x
Achraf el Ghalbzouri 1x

ZVV Den Haag zal zich moeten herpakken en de eerste kans daarop is vrijdag 22 september a.s., in Berkel Enschot. Daar is BE’79 dan de tegenstander.

Meer info: Eerste Divisie B