ZVV Ede 1 stoomt door in Hoofdklasse

0 0
Leestijd:1 Minuten, 32 Seconden

ZVV Ede heeft de smaak goed te pakken in de Hoofdklasse. Ook Sporting Harderwijk werd met 3-0 aan de Edese zegekar gebonden. Na het gelijke spel in de eerste speelronde boekten de Edenaren zeven overwinningen op rij. Dat leverde de Edese zaalvoetballers een mooie koppositie op.

ZVV Ede  ZVV Ede

In de eerste helft wisten beide ploegen niet tot scoren te komen. Aan beide kanten waren de nodige kansen. De bezoekers hadden het defensief goed onder controle, en aan Edese zijde was al snel duidelijk dat doelman Robbin Koenders in goede vorm was. Ook in de tweede helft duurde het lang voordat het eerste doelpunt viel. Met nog minder dan tien minuten op de klok kwam ZVV Ede in korte tijd tweemaal tot scoren. De 1-0 viel uit een vrije trap van Aziz Ballouk, waarbij de Harderwijkse doelman niet vrijuit ging. Een kleine minuut later was Ballouk de aangever bij de 2-0 van Joost van Dam. In de slotminuut kon Aziz Ballouk nogmaals scoren na een goede uitworp van Robbin Koenders. Sporting Harderwijk speelde op dat moment met de meevoetballende keeper.

Normaal gesproken zou de eerste periodetitel nu een feit zijn voor ZVV Ede. Echter omdat de hoofdklasse dit jaar uit een oneven aantal bestaat zijn er maar twee periodes. De derde periode gaat aan het einde van het seizoen naar het hoogst geklasseerde team zonder periodetitel. Dat betekent dat ZVV Ede nog even aan de bak moet voor een periodetitel.

Robbin Koenders keek terug: ,,Eerst maar eens kijken of we dit kunnen volhouden. Wellicht een periodetitel. Denken aan een kampioenschap is nog veel te vroeg. Of wij het gevoel van verlies nog kennen? Je zou bijna vergeten hoe dat voelt. Maar ooit komt dat moment een keer. Dan moet je er als team ook staan. Maar dit is is echt een teamprestatie.”