Ook de nummer drie op de ranglijst met goed voetbal verslagen (incl. VIDEO)

0 0
Leestijd:2 Minuten, 24 Seconden

Nadat vorige week de nummer vier op de ranglijst (GZV Watergras) met 1-7 op zā€™n donder had gekregen wachtte nu de nummer drie. FC Eindhoven, een club waar Hovocubo in de afgelopen jaren veel mee om de prijzen heeft gestreden, kwam op bezoek. Een goede ploeg waarbij Nick Kuijlaars zijn rentree maakte in de selectie van coach Jan Vogels. Andere grote namen: Pieter Grimmelius, Oualid Saadouni, Lagchen Bouyouzan, Mo Allouch, Soufian Charraoui, Mohamed El Fashi en Jordany Martinus.

Hovocubo

Wanneer de aftrap heeft plaats gevonden is de start voor beide ploegen wat stroef. Stet moet hierbij succesvol in actie komen maar de eerste tien minuten vonden doelpuntloos plaats. Het is Mo Attaibi die steeds meer en meer in goede vorm komt die met een mooie actie Pieter Grimmelius verschalkt. Een vrije trap zoā€™n vier minuten later zorgt er wel voor dat Turks International Kenan Koseoglu de ploeg uit Brabant langszij brengt. Het publiek komt steeds meer aan zā€™n trekken wanneer Rotterdammer Karim Mossaoui fantastische passeer acties toont.Vlak voor rust weet Yoshua de bal van Soufian CharraouiĀ te ontfutselen en hij speelt Karim Mossaoui vrij die niet zelfzuchtig is en Mo Attaibi in stelling brengt om de bal bij de tweede paal er in te tikken.Ā Een belangrijke voorsprong zo vlak voor rust.

Met de start van de tweede helft was Hovo nog niet scherp. Een zeer goede spelhervatting van doelman Grimmelius op Oualid Saadouni maakte dat deze de bal met het hoofd over Dave Stet kon liften. Maar deze gelijke stand was maar voor korte duur want met een fantastische solo speelt opnieuw Attaibi de Eindhovense verdediging aan flarden en zorgt persoonlijk dat Hovocubo opnieuw op voorsprong kwam. Een voorsprong die niet meer weggegeven zou worden.

De genade klap kwam echter pas in de laatste 10 minuten. Ook Dave Stet laat zien dat hij als de beste het spel kan hervatten en met een lange bal bereikt hij Attaibi die op zā€™n beurt Mossaoui aanspeelt. De vorig seizoen verkozen tot beste speler van de competitie maakt het met een schitterende actie af. De doodsteek voor de manschappen van Jan Vogels. Als Adil Zouthane binnen een minuut vanuit een moeilijke hoek de bal knap voor het doel langs weet te spelen weet captain Amir MolkĆ¢rĆ¢i de niet te missen kans te voltooien en het feest op de thuistribune is groot. Het massale publiek krijgt waarvoor die gekomen is. Entertainment van een prima niveau. Dat Karim Mossaoui op te simpele wijze en Kenan Koseouglu nog beiden een goal maken is alleen nog maar voor de statistieken.

Met op 10 decemberĀ de Hoornse Derby (HV/Veerhuys) op het programma en 16 december de nummer twee op de ranglijst (ā€™t Knooppunt) worden de laatste twee speelrondes van de eerste competitiehelft gespeeld. De vraag is of de overwinningreeks door de ploeg van Sander van Dijk nog wordt vastgehouden.