0 0
Leestijd:2 Minuten, 22 Seconden

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 2 kunnen aanstaande vrijdag zorgen voor een unieke gebeurtenis in de clubhistorie. In de play-offs om promotie naar de Topklasse, hebben de Urkers haar eerste (uit) duel tegen Futsal Frisia met 2-2 gelijkgespeeld. Een goed resultaat, waardoor De Kof 2 komende vrijdag in eigen huis het karwei hoopt af te maken. Bij winst promoveert de selectie van speler/coach Andries Pasterkamp naar de Topklasse.

Eerste wedstrijd

De eerste wedstrijd in Leeuwarden werd nog knap afgesloten met een gelijkspel. Na een 2-0 achterstand wisten de Urkers via Riekelt Post en Riekelt Snoek haar rug te rechten en een gelijkspel uit het vuur te slepen. Een mooi resultaat, want Futsal Frisia maakte een sterke indruk en beschikte over de nodige kwaliteit.

Spannend

Daarom is er voor de return op Urk nog niets beslist. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en willen dolgraag naar de Topklasse. De Kof 2 hoopt dat de returnwedstrijd voor een volle sporthal de Schelp net dat ene duwtje in de rug geeft, welke de jonge talenten nodig hebben om een overwinning te behalen.

Het belooft een spannende wedstrijd te worden, welke op het scherpst van de snede zal worden afgewerkt. Omdat Futsal Cambuur zich heeft teruggetrokken uit KNVB competitie-verband, zal de winnaar van dit tweeluik zich rechtstreeks plaatsen voor de Topklasse F. Andere deelnemers in de play-offs zullen nog een finaleronde moeten spelen.

Eerste wedstrijd

Door het goede resultaat in de heenwedstrijd, kan speler/coach Andries Pasterkamp niet meer dan tevreden terugkijken op de partij in Leeuwarden: ” In de uitwedstrijd daar was het aftasten omdat de tegenstander onbekend was. Tegenstander had in het begin het betere van het spel en creëerden de meeste kansen. Al snel kwamen we 1-0 achter door de gevaarlijkste speler aan hun kant (Tarik Bourakba). Die moest daarna geblesseerd van het veld. Na de 1-0 ruststand kwamen we steeds beter in de wedstrijd, maar helaas kwam de 2-0 ongelukkig tot stand, waardoor we nog alle zeilen moesten bijzetten. Gelukkig werden wij daarna steeds gevaarlijker en kakten zij in. Waardoor we in de slotfase alsnog tweemaal wisten te scoren. Een mooi resultaat ”.

Vertrouwen

In haar eigen sporthal moet ZVV Urk/Bakkerij de Kof 2 dus promotie naar de Topklasse zien te bewerkstelligen. Deze wedstrijd ziet Pasterkamp met vertrouwen tegemoet: ” Het is een thuiswedstrijd voor ons, hopelijk is dat een voordeel. We zullen vanaf het begin scherp moeten zijn en in de eerste minuten ons doel schoon moeten houden. Daarna moeten we groeien in de wedstrijd en toeslaan op de momenten dat we een kans krijgen. Bij gelijke stand tellen uit-doelpunten NIET dubbel en word het dus gelijk strafschoppen genomen ”.

De wedstrijd in Sporthal de Schelp begint om 20.00 en een ieder wordt opgeroepen om onze jongens te steunen!

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0