ZVV Urk/Bakkerij De Kof sleept een overwinning uit het vuur (incl. VIDEO)

0 0
Leestijd:2 Minuten, 33 Seconden

Een thuiswedstrijd van ZVV Urk/Bakkerij De Kof stelt qua entertainment nooit teleur. Dit was afgelopen vrijdagavond ook het geval. In Sporthal de Schelp was MSV-Zeemacht uit Den Helder de tegenstander. Na een 0-2 achterstand, wisten de Urkers het tij in de slotfase volledig te keren en de eerste overwinning van het seizoen te boeken (3-2).

Bron / Foto: ZVV Urk

Laagvlieger
Na drie wedstrijden spelen stond ZVV Urk/Bakkerij De Kof op een voorlaatste plaats in de Eerste Divisie A. Met ėėn gelijkspel en twee nederlagen, was de honger naar een overwinning groot afgelopen vrijdag. Ook tegenstander MSV-Zeemacht had met drie punten uit evenveel wedstrijden wel een succesje kunnen gebruiken, maar zo ver kwam het uiteindelijk niet in Sporthal de Schelp.

Openingsfase
In de eerste helft gebeurde er heel veel, maar tegelijkertijd ook weer weinig. Het spel golfde op en neer, werden er veel duels uitgevochten, maar bleven de grote mogelijkheden voor beide teams uit. Een openingstreffer had de wedstrijd nodig om pas echt te ontbranden.

Deze kwam er, voor MSV-Zeemacht welteverstaan: Het was Mike Zomerdijk wie na zes minuten spelen voor de 0-1 liet aantekenen. Tot dan toe hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, maar was het een kleine tien minuten later weer raak voor de bezoekers uit Den Helder, als Mitchell Leeuwenstein met een hard schot zorgde voor een 0-2 ruststand.

Een domper voor de Urkers, die het gevoel hadden niet per se de mindere te zijn, maar toch tegen een vervelende achterstand aankeken.

Kantelpunt
Aan het begin van de tweede helft had Zeemacht de zaakjes goed voor mekaar. De Urkers werden niet of nauwelijks gevaarlijk in het eerste deel van de tweede helft, waardoor Bakkerij De Kof leek af te stevenen op opnieuw een frustrerende avond.

Toch kantelde de wedstrijd volledig toen Zeemacht-speler Aaron Swart een dubbele gele kaart, dus rood ontving. In de daaropvolgende aanval, waarin De Kof een man meer had, wisten de Urkers via Johan Loosman te scoren (1-2)

Het arbitrale trio was het in de slotfase van de wedstrijd helemaal kwijt, dit ten gunste van Bakkerij De Kof, die in een chaotische sfeer zichzelf een grote dienst bewees door de wedstrijd volledig naar zich toe te trekken. Door middel van een spelende keeper (Riekelt Snoek) wisten de Urkers nog tweemaal te scoren (Riekelt Snoek en Johan Loosman) waardoor de drie punten uiteindelijk op Urk bleven (3-2)

Een flinke meevaller voor de selectie van coach Herman Spel, die snakte naar deze overwinning. Het harde werken en geduldig blijven in de voorgaande weken wordt hiermee beloond. De spelers en trainers kunnen op deze overwinning voortborduren en zijn met een zesde plek op de ranglijst weer te vinden in de subtop van de Eerste Divisie A.

Thuiswedstrijden
Deze week zijn de Urkers vrij van competitie-verplichtingen, waarna op vrijdag 13 oktober a.s. de thuiswedstrijd tegen ZVV Zwaag op het programma staat. De week daarop (vrijdag 20 oktober a.s.) komt Texel ’94 op bezoek in Sporthal de Schelp.

Meer info: Eerste Divisie A

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P