Zaalvrouwen Libertas verliezen cruciaal bekerduel van OS Lusitanos/LEBO Vastgoed

0 0
Leestijd:1 Minuten, 45 Seconden

Vooraf was de verwachting dat Libertas het zeer zwaar zou krijgen tegen meervoudig landskampioen OS Lusitanos. De Bron: Amsterdammers hebben flink de beurs getrokken om het team te versterken.

Bron: zv Libertas (Foto: Rafaela Dijkstra)

Chelly Drost (Telstar), Daniël Kortlever (ZVG/Cagemax), keepster Danielle de Bruijn (Ajax amateurs), keepster Celine Lindhoudt (ZVV Den Haag), Sien Tielen (HEDW) en oud-international Jennifer Oliveira (Futsal Rotterdam) werden vergezeld door de internationals: Kelly Hollak (ZVG/Cagemax) en keepster Anna Reitsma (ZVG/Cagemax). Daar tegenover stond het vertrek van keepster Jessica Overtoom (FC Marlène) en Bouchra Moudou (Hovocubo).

Desondanks was het jonge Libertas-team totaal niet onder indruk van de tegenstander. Met fris aanvalsspel creëerden de Friezinnen direct een aantal mogelijkheden. Maar onnodig balverlies van Thirza Leistra was de inleiding van de eerste tegentreffer. Jennifer Oliveira profiteerde optimaal. Daarna had Sam Bosma de gelijkmaker op haar schoen. Maar waar zij niet in slaagde, gaf Danielle Kortelever wel het juiste voorbeeld door uit een corner de 2-0 aan te tekenen. Toen Jennifer Oliveira voor rust tot twee keer toe verzuimde om de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien, bekroonde Sam Bosma een mooie aanval met een doelpunt. Daarna kregen beide teams nog twee grote kansen.

Vlak na rust reageerde Kim van Velzen iets feller dan Jildou Koning op een voorzet; een tegendoelpunt uit het niets. In het vervolg van de wedstrijd regende het kansen aan beide zijden. Meer de keepsters Laura Hummel (zv Libertas) en Anna Reitsma (Os Lusitanos) lieten zich niet meer passeren. Door deze 3-1 nederlaag wordt het een ‘poepetoer’ voor Libertas op als groepswinnaar door te stomen naar de halve finale in de strijd om de KNVB-beker.

Bij Libertas maakten Esther Dillema, Daniëlle Bosma en Lotte Bosma hun debuut. Voor Lotte Bosma was het niet alleen haar debuut in de Eredivisie Vrouwen, het was haar eerste officiële zaalvoetbalwedstrijd ooit.

En zeker meldenswaardig was de arbitrage. Twee toparbiters leidden deze bekerwedstrijd nagenoeg perfect. Hun Engelse wijze van fluiten door Jazzy Hindriks uit Smilde en Kevin Vellekoop uit Sneek werd zeer gewaardeerd.

Meer info: Beker Landelijk Vrouwen

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P