0 0
Leestijd:1 Minuten, 24 Seconden

Het op het hoogste niveau van ons land uitkomende damesteam van het Stienser AVANTI gaat haar derde seizoen vol vertrouwen tegemoet met veel nieuwe speelsters, een nieuwe trainer én een extra shirtsponsor. Omdat trainer Jos Alkema eind vorig seizoen had aangegeven vanaf juli dit jaar voor wat anders te willen kiezen dan het voetbal staat de selectie het komende seizoen onder leiding van John Baas. De uit Deventer afkomstige trainer heeft er zin in en ziet potentie in de nieuwe spelersgroep.

Omdat enkele dames door diverse omstandigheden het zaalvoetbal moesten verlaten was ook niet al te vroeg de niet gemakkelijke zoektocht naar nieuwe speelsters begonnen. In Marije Procee en Emma Admiraal van Be Quick Dokkum, Cilla Ritsma (terug van enkele jaren zonder voetbal), Jennifer Boersma (Beetgum) en Gryteloek Hansma (DTD) vond Avanti de gewenste speelsters, Kim Bos (uit eigen dorp) als nieuwe keepsters is gekomen. Met Si Shut Hau –zei werd geselecteerd voor het Nederlands Team– konden nieuwe afspraken worden gemaakt, evenals met Christa Poelman en Kim Poepjes. Laatstgenoemde is weer terug na een wereldreis.

Judith Trinidad en Tessa Grashuis waren afgelopen seizoen ook al actief voor de Stienser formatie en completeren Avanti’s Eredivisie-selectie. Teammanager en voorzitter Dominick van Diggelen heeft er ook vertrouwen in: “Wij denken een sterkere selectie te hebben dan vorig seizoen. We gaan met veel vertrouwen het hele land door en zijn ook benieuwd naar de nieuwe tegenstanders zoals Den Haag en Apeldoorn”.

In de Lekkumer ondernemer Witteveen heeft AVANTI een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Eén van zijn ondernemingen zal op het nieuwe tenue een vermelding krijgen, samen met de Leeuwarder verzekeraar Noorderlinge. Naast Witteveen wist Avanti nog diverse andere ondernemers aan de club te binden.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0