BE’79 wint moeizaam van CFM/Transito (2-5)

0 0
Leestijd:2 Minuten, 51 Seconden

Opnieuw wist ZVV BE’79 drie punten te pakken, in Werkendam bleek het een lastige avond maar na het laatste fluitsignaal stond er een 2-5 eindstand op het scorebord. Door de overwinning blijft de formatie uit Berkel-Enschot ongeslagen, het grijpt naast de periodetitel maar blijft in de top van de Eerste Divisie.

ZVV BE’79  ZVV BE’79

Vooraf was de verwachting dat het wel eens een lastige avond kon worden, en niets was minder waar want CFM/Transito kwam al na drie minuten op voorsprong. Gerard van den Adel bediende Josbert Wemmenhove die bij de tweede paal binnen tikte, 1-0. Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat de gasten beter in de wedstrijd kwamen, het tempo ging omhoog en leverde direct kansen op. De grootste was voor Imed Kharichef maar zijn inzet ging net voorlangs. In de dertiende minuut een vlot lopende aanval, Reggy Elias speelde listig op de opgekomen Mitchel van Zelst die vervolgens in de verre hoek raak schoot, 1-1.

In deze fase waren de gasten keer op keer dreigend, een lange uitworp van Doelman Dennis Kapteijns werd door spits Piet Adams op de borst gecontroleerd en uit de draai schoot hij op doel. Het was doelman Rob van Kruijsdijk die een doelpunt voorkwam. Kort voor rust opnieuw gevaar voor het doel van de thuisploeg, na een pass van Bunyamin Karahan was het Luca Farci die de paal trof. Toch gingen de gasten uit Berkel-Enschot met een voorsprong de rust in. In de laatste minuut een combinatie tussen Imed Kharichef en Piet Adams, de BE’79 aanvoerder omspeelde de doelman en bracht zijn ploeg op voorsprong, 1-2.

BE’79 begon prima aan de tweede helft en leek het overwicht in een score uit te drukken, maar Kenneth van de Wiel en Reggy Elias zagen huns kansen maar net gemist. Ook de thuisploeg kreeg kansen en gaf zich niet zomaar gewonnen. In de 10e minuut viel onverwacht de gelijkmaker, een ongekend foutje van doelman Dennis Kapteijns hielp de thuisploeg aan de gelijkmaker. Het schot van CFM aanvaller Bart Jongejan leek een makkelijke prooi maar verdween door de benen in het doel, 2-2. Met nog ruim 6 minuten op de klok golfde het spel op en neer, beide ploegen gingen voor de winst. Vijf minuten voor tijd was het BE’79 dat op voorsprong kwam. Uit een corner was het Imed Kharichef die hard voor het doel schoot en Piet Adams knalde bij de tweede paal binnen, 2-3.

CFM/Transito ging alles op alles spelen en kwam met een meespelende doelman waardoor de druk op de gasten werd opgevoerd. Maar zoals wel vaker in dit soort situaties stond BE’79 prima te verdedigen. Met nog ruim twee minuten op de klok werd de wedstrijd beslist toen een aanval van de thuisploeg smoorde in het doelgebied van de gasten, Kenneth van de Wiel zag zijn kans schoon en schoot vanaf eigen cirkel in het lege doel, 2-4. Een bevrijdende treffer die in de laatste minuut werd herhaald, opnieuw was het Kenneth van de Wiel die vanaf bijna dezelfde afstand opnieuw de bal in een ’empty net’ scoorde en de eindstand bepaalde, 2-5.

Een moeizame maar verdiende overwinning waardoor BE’79 bovenin mee blijft spelen. Aanstaande vrijdag opnieuw een uitwedstrijd, ditmaal gaat de reis naar Lichtenvoorde, om 20.45 uur staat de wedstrijd LZV/Kuypers vs ZVV BE’79 op het programma.