Coach van het seizoen 2018/2019

0 0
Leestijd:1 Minuten, 33 Seconden

FC Marlène-coach Anand Jagdewsing neemt afscheid van het zaalvoetbal met een mooie onderscheiding. In de categorie ‘beste coach’ is hij door zijn collega-coaches en de aanvoerders van de Eredivisie verkozen tot winnaar.

BRON: KNVB

FC Marlène terug in de top

Als geen ander weet Jagdewsing hoe hij een tegenstander moet bespelen. Dit kwam in de play-offs maar weer eens naar voren. FC Eindhoven had in de halve finales geen antwoord op zijn tactisch plan voor FC Marlène. En ook landskampioen Hovocubo had in de finalewedstrijden bij vlagen de nodige moeite met de Heerhugowaardse formatie. ‘Ik neem ondanks de verloren finale afscheid met een voldaan gevoel. FC Marlène is terug in de top van het Nederlandse zaalvoetbal. Na een seizoen ‘bouwen’ hebben we dit seizoen daar de eerste vruchten van geplukt. Ik hoop natuurlijk dat dit een mooi vervolg krijgt’, aldus Jagdewsing.

Mentale weerbaarheid

Jagdewsing heeft inmiddels het stokje overgegeven aan zijn assistent Carlo van der Waals, die hem opvolgt als hoofdcoach. Hij kijkt terug op een mooie derde periode bij FC Marlène en gaat het zaalvoetbal zeker missen: ’In de Eredivisie zaalvoetbal is naast kwaliteit en tactiek de mentale weerbaarheid ook erg belangrijk. En dat verschilt ook per wedstrijd. In de finale tegen Hovocubo was onze mentale weerbaarheid even onvoldoende, en dat kan een wedstrijd kantelen.’ Eerder was de inwoner van Hoorn coach bij ’t Hoornsche Veerhuys en TPP Rotterdam. Tijdens zijn eerste periode bij FC Marlène werd Jagdewsing in 2004 kampioen van Nederland. Dit seizoen moest hij genoegen nemen met een tweede plaats. Jagdewsing is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van de Hoornse voetbalvereniging Hollandia.

Tweede en derde plaats

De verkozen coach van het seizoen neemt dus op een mooie manier afscheid van het zaalvoetbal. In de verkiezing bleef hij Youssef el Badey (Futsal Apeldoorn, 2e) en Sander van Dijk (Hovocubo, 3e) nipt voor.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P