0 0
Leestijd:3 Minuten, 24 Seconden

Nadat er afgelopen week bekerwedstrijden op het programma stonden, waar Reiger Boys en Drachtster Boys elkaar hebben geloot voor de halve finale, mochten beide ploegen het vrijdag 9 december tegen elkaar opnemen in de competitie. Een mooie graadmeter dus voor de felbegeerde plaats in de bekerfinale, maar ook in de competitie was het een belangrijke wedstrijd. Reiger Boys stond voor aanvang van de wedstrijd op de vijfde plek en Drachtster Boys stond hier één plaats onder met één punt en één wedstrijd minder.

Drachtster Boys  Romke Visser

Na de snelle goal van vorige week binnen drie seconden, hoefden de supporters ook vandaag niet lang te wachten op de eerste kans van de wedstrijd. In een kluts voor de goal van Reiger Boys kwam Marian Meijer als winnaar uit de strijd. Haar schot van dichtbij werd echter gestopt door keepster Jacky Reus. Aan de andere kant was de eerste kans voor Chantal Hendriksen. Zij schoot van afstand naast. Niet veel later was het wel raak; een pass van Aaike Verschoor kwam bij Lotte Bijl terecht. Zij wist hier wel raad mee en schoot de bal hard in de verre hoek; 0-1.

Lang konden de vrouwen uit Heerhugowaard niet van de voorsprong genieten, want 7 seconden later werd er ook aan de andere kant gescoord. Een pass van achteruit van Jessie Prijs werd licht getoucheerd door Bernou Hijlkema, die hiermee de keeper op het verkeerde been zette; 1-1. Een bekeken steekpass van Esther van Toledo leidde de 2-1 in. De bal kwam terecht bij Jessie Prijs die deze door de benen van keepster schoot. In de resterende tijd van de eerste helft bleef het 2-1. Beide keepsters lieten zich met een aantal knappe reddingen niet meer passeren.

Drachtster Boys kwam na rust sterk terug op het veld. Na een aantal kansen die geen doel troffen, was het Esther van Toledo die de 3-1 maakte. Ze stoomde op van achteruit en haar afstandsschot ging via de paal tegen de rug van de keepster en passeerde volgens de scheidsrechter de lijn. Het was Reiger Boys dat het spel nu mocht maken. Larissa Smit had het vizier niet op scherp staan, want haar schoten gingen naast en over. Ook Aaike Verschoor wist in deze fase niet te scoren en vond regelmatig keepster Teuny Bosma op haar pad. Halverwege de tweede helft scoorde Reiger Boys dan toch. Uit een corner schoot Chantal Hendriksen hard op doel. Het was Aaike Verschoor die de bal aanraakte waardoor Bosma op het verkeerde been stond.

Met de 3-2 op het scorebord brak een spannende slotfase aan. Reiger Boys drong nadrukkelijker aan en was duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. Voor de vrouwen uit Drachten was hierdoor veel ruimte voor snelle counters. Het spel ging over en weer en zorgde voor de nodige kansen aan beide kanten. Bernou Hijlkema vond keepster Jacky Reus op haar weg naar de goal en ook Lotte Donath wist niet te scoren. Aan de andere kant hield Teuny Bosma Drachtster Boys op de been. Met een aantal knappe reddingen op schoten van Aaike Verschoor en Monique van der Rijst zorgde zij dat Drachtster Boys het hoofd boven water kon houden. Zelfs in de allerlaatste seconde van de wedstrijd redde Bosma nogmaals; een schot van wederom Aaike Verschoor haalde zij knap uit de kruising, waardoor de overwinning definitief over de streep werd getrokken.

Door de overwinning van Drachtster Boys wisselen beide ploegen van positie op de ranglijst. Volgende week kan Drachtster Boys wederom goede zaken doen en mag het naar Wehl om aan te treden tegen FC Gelre, de nummer 4 van het klassement. Reiger Boys krijgt volgende week de nummer 3, KTP Nieuw Roden, op bezoek.

Gele kaarten
Larissa Smit (Reiger Boys) en Jessie Prijs (Drachtster Boys)

Selectie Drachtster Boys
Teuny Bosma, Sanne Bijlstra, Rianne Mulder, Esther van Toledo, Vera Veelers, Lotte Donath, Jessie Prijs, Esra van der Heide, Marian Meijer, Bernou Hijlkema en Richelle Gordijn

Selectie Reiger Boys
Jacky Reus, Stefanie Gorter, Chantal Hendriksen, Larissa Smit, Danique Nagel, Anika Schulte, Monique van der Rijst, Aaike Verschoor, Lotte Bijl en Emma Buining

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0