Drachtster Boys en Nieuw Roden gaan voor Supercup primeur

0 0
Leestijd:1 Minuten, 29 Seconden

Ook in het zaalvoetbal is de Supercup de traditionele opening van het seizoen. Bij de vrouwen gaat de strijd om de eerste prijs van het jaar tussen landskampioen Drachtster Boys en verliezend bekerfinalist KTP Nieuw Roden. Plaats van handeling op vrijdag 8 september: de SNIJ Noordhal in Drachten, thuishaven van de kampioen.

KNVB

Drachtster Boys was afgelopen seizoen de grote schrokop als het ging om prijzen in de top van het vrouwenzaalvoetbal. Het team van Symen Abe Hoekstra won eerst de beker en doorbrak vervolgens toch wel verrassend de hegemonie van vv Pernis in de play-off-finale om het kampioenschap.

Friese dadendrang

Naast vv Pernis was vooral KTP Nieuw Roden slachtoffer van de Friese dadendrang. Eerst ging na een zinderende finale de beker voorbij aan de neus van de Drentse vrouwen. Vervolgens bleek Drachtster Boys ook in de halve finale van de play-offs net te sterk voor KTP Nieuw Roden.

Dat het team van Wiebe Kooiker al in het tweede Eredivisieseizoen meespeelt om de prijzen is ontzettend knap. Maar voor mooie woorden koop je niks. KTP Nieuw Roden wil zilverwerk in de prijzenkast. En een meevaller voor de club is dat sterspeler Renee Huizinga, voor wie een Italiaanse avontuur lonkte bij Stone Five Fassano, nog een jaar blijft.

Oogsttijd

Maar wie eenmaal de smaak van een prijs heeft geproefd, wil meer en raakt nooit verzadigd. Dat geldt voor Real Madrid en helemaal voor Drachtster Boys dat al jarenlang meedoet om de prijzen en nu voelt dat de oogsttijd is aangebroken. De SNIJ-hal zal dan ook oranje-blauw gekleurd zijn met fans van beide clubs in de jacht op de eerste prijs van het seizoen.

Programma Supercup

Datum Tijd Wedstrijd Plaats
Vrijdag  8 september 20.30 uur Drachtster Boys – KTP Nieuw Roden SNIJ Noordhal (Drachten)

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P