Drs. Vijfje en trainer/coach Jappie de Vries beeindigen samenwerking voortijdig

0 0
Leestijd:2 Minuten, 1 Seconden

De damesselectie van Drs. Vijfje en trainer/coach Jappie de Vries zullen dit seizoen niet gezamenlijk afmaken. Na een moeizame samenwerking tussen team en trainer/coach is n.a.v. meerdere gesprekken tussen team, trainer/coach en bestuur gebleken dat er onvoldoende draagvlak is om de samenwerking voort te zetten. Hierop heeft het bestuur besloten niet verder te gaan met Jappie. Zijn functie wordt tot het einde van het seizoen intern opgevuld.

Tibbesma Fotografie

“Voor de buitenwacht zal het waarschijnlijk wel verrassend zijn”, aldus Jappie de Vries. “Door het vorige bestuur (Drs. Vijfje heeft elk jaar een ander bestuur) ben ik binnen gehaald om de damesselectie met aanvallend en dominant spel (volgens het Technisch Beleidsplan) prijzen te laten pakken op belangrijke/aansprekende toernooien en team 1 en 2 in het linker rijtje te laten eindigen. Een mooie uitdaging dus voor mij omdat ik zelf ook een groot voorstander ben van offensief voetbal en daarnaast mede omdat team 1 in de laatste twee seizoenen nimmer prijzen op een toernooi heeft behaald en in de Eredivisie een onbelangrijke rol speelde en team 2 vorig seizoen met slechts 7 punten op de een na laatste plaats in de Hoofdklasse eindigde.

Op aanvallend en dominant spel na zijn we daar in alle opzichten in geslaagd, ondanks een hele smalle selectie, nl. finale Diamant-toernooi, finale Open Fries Kampioenschap en een keurige 5de plaats in de competitie (Eredivisie, met nog kans op een Play Off-plaats) voor team 1 en een hele mooie 2de plaats in de competitie (Hoofdklasse) voor team 2. Echter de spanningen tussen de selectie en mij namen steeds meer toe, omdat er tussen ons nogal grote verschillen waren in voornamelijk beleving, doelstelling, inzet en speelwijze. Alles week af waar ik voor binnen was gehaald en dan krijg je uiteraard irritaties.

In de laatste, gezamenlijke bijeenkomst (dinsdag 7 februari jl.) heeft het bestuur dan ook besloten om mij per direct van mijn functie te ontslaan. Iets wat mij als trainer/coach nog nooit eerder is overkomen maar ook een beslissing die ik in mijn 26-jarige loopbaan als (vice-)voorzitter (gelukkig) zelf nog nooit heb hoeven maken. Dat zal ook wel te maken hebben met het feit dat ik zowel als speler als bestuurslid elke week bij elke training/wedstrijd aanwezig was en betrokken was bij het “hele gebeuren” en dus snel op iets in kon spelen. Dat vind ik ook onder het onderdeel “beleving” vallen.”

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P