0 0
Leestijd:2 Minuten, 40 Seconden

In het seizoen 2015/2016 zijn we als vereniging een nieuwe weg ingeslagen, zoveel mogelijk spelers uit Winsum en omstreken. Dit was tegelijk met het aanstellen van een trainer uit de club, Marc Kruger.

BRON: Futsal Winsum (Ulco Brinkhuizen)

De afgelopen seizoenen hebben we ons elk seizoen goed ontwikkeld en steeds stappen vooruit gezet zowel persoonlijk en als team. Uiteindelijk leidde dit tot het kampioenschap in de Topklasse en gelijk daarop een mooie 6e plaats in de Eerste Divisie. Als vereniging kunnen we trots zijn op wat we bereikt hebben de afgelopen jaren, maar tegelijkertijd zit er nog steeds rek in onze groep.

Afgelopen jaar hebben we van meerdere verengingen complimenten gekregen voor onze werklust en spelopvatting. De kracht die wij hebben is dat we vechten voor elkaar en dat we bereid zijn fouten van elkaar te corrigeren. Je kunt aan de tegengoals zien dat wij het verdedigen in de zaal goed beheersen, daar tegenover staat dat we aanvallend onze kansen nog beter kunnen benutten. Ik ben er dan ook van overtuigd dat als we minimaal het zelfde kunnen brengen als afgelopen jaar en we aanvallend ons nog kunnen doorontwikkelen we wederom een mooi jaar tegemoet gaan en we nog meer punten gaan halen dan afgelopen jaar.

Aankomend seizoen komen Edu de Jonge Rosa en Sander Roorda weer terug, na het kampioenschap in de Topklasse waren beide gestopt. Het bleef toch kriebelen en het zegt genoeg over de vereniging en spelersgroep dat beide heren heel graag weer terug willen komen. In het kielzog van Sander komt zijn broertje Frank ook naar Winsum. Met deze drie versterkingen voor onze selectie hebben we nu een hele mooie uitgebalanceerde groep en vooral op het punt waar we ons graag in willen ontwikkelen versterkt. Zowel Sander als Edu hebben in het verleden meerdere keren laten zien dat ze aanvallend wat extraโ€™s kunnen bieden. Daarnaast zijn er meerdere jonge getalenteerde spelers gekomen die een verleden hebben in de jeugd van vv Winsum.

Door deze versterkingen zal het tweede team aankomend seizoen ook de vruchten er van plukken. Het tweede team zal aankomend seizoen in de Hoofdklasse meedoen om de bovenste plaatsen en zoals ik het nu kan inschatten misschien wel met een heel mooi feestje aan het eind van het seizoen.

Mooi is het ook om te zeggen dat er niemand van afgelopen seizoen weggaat dan wel is gestopt. Hier mogen we trots op zijn als vereniging, want er was wel degelijk interesse voor een paar spelers, maar na het aanhoren van alle technische en tactische verhalen hebben ze toch gekozen om in Winsum te blijven. Hieruit blijkt maar weer dat Futsal Winsum in Noord-Nederland wel degelijk goed op de kaart staat en dat spelers maar al te graag in een volle Ripperdahal willen spelen.

En dan mijn laatste puntje, wat hebben wij een geweldig publiek! Elke wedstrijd zijn er veel mensen die ons aanmoedigen. Ook hier mogen wij trots op zijn, wij hebben een van de grootste supporters groepen van de Eerste Divisie, zo niet de grootste!

Ik heb er weer zin in om dit jaar te knallen in Futsal Winsum 1 en we gaan er met elkaar weer een fantastisch jaar van maken.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0